Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första detaljerna – ännu snabbare Ferrari 812 Superfast

Visas upp i maj

Större
Stäng
  • Foto: Ferrari
    Foto: Ferrari
  • Foto: Ferrari

Varför nöja sig med 800 hästkrafter? Nu har Ferrari berättat om de första detaljerna på en specialversion av 812 Superfast.

Vi har tidigare berättat om att Ferrari har bekräftat att de arbetar på sin första elbil som anländer 2025. Fram tills dess ska Ferrari presentera sin första suv, Purosangue, som lanseras nästa år och kan få en V12-motor. I år ska dessutom ett antal nya modeller introduceras. 

Nu har den italienska biltillverkaren avslöjat de första detaljerna om en ny sportbil, som är en av tre modeller som ska lanseras de kommande månaderna. Lanseringarna är en del av Ferraris strategi för att försöka öka sin försäljning. 

Den nya modellen kommer vara en specialversion av Ferrari 812 Superfast. 812 Superfast skrev vi om så sent som i maj förra året när den lanserades. Specialversionen av modellen kommer ha en V12-motor som genererar 830 hästkrafter (originalet 800) vid 9 500 varv/min.

LÄS MER: Ferrari beslagtagen vid amerikanska gränsen – stals från Italien 16 år tidigare (!)

Ferraris tidigare specialversioner har tillverkats i ett par hundra exemplar och brukar ha ordentliga teknologiska och aerodynamiska uppgraderingar. Specialverisionen kommer bland annat få ett nytt avgassystem och ventilsystem. De introducerar även självständig styrning på alla fyra hjulen. 

För att hålla ned vikten så kommer självklart mycket kolfiber att användas, både på exteriören och inne i kupén. Ferrari kommer presentera Ytterligare detaljer 5 maj, däribland namnet, produktionssiffror och tidpunkten för första leveranserna. 

LÄS ÄVEN: Väntade två år på att få köpa Ferrari – kraschade den timmar senare

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com