Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari 812 Superfast: "Bilen är helt vild"

Hur beskriver man en åktur med Ferrari 812 Superfast?
– Bilen är helt vild, minst sagt. V12:an på 800 hk vrålar högt och accelerationen är brutal, säger Calle Jillbratt, servicesäljare på Porsche Center i Jönköping.
Nu kan du bli ägare av den vilda bilen…om du vågar.

Ferrari 812 Superfast introducerades på Internationella bilsalongen i Genève för tre år sedan och det var första gången på 50 år som italienarna satsade på en modell med frontmonterad V12-motor på 6,5 liter.
Och visst gör bilen skäl för namnet Superfast – med en acceleration från 0-100 km/tim på 2,9 sekunder och en toppfart på 340 km/tim.

Bilen är en vidareutveckling av företrädaren F12 TdF med förbättrad aerodynamik, större motor med 800 vilda hästkrafter och bakhjulsstyrning.
Motorns prestandahöjning har man åstadkommit genom att, för första gången på en högpresterande motor, ha ett insprutningssystem med ett tryck om 350 bar i kombination med variabelt insug. Tekniken sägs vara hämtad från Formel 1-motorerna innan de blev turboladdade.
”Den starkaste och snabbaste modellen i märkets historia” förklarade Ferrari.

Se annonsen här

Så hur är den att köra?
Calle Jillbratt, Servicesäljare på Porsche Center i Jönköping svarar:
– Jag har inte kört bilen själv, men fått förmånen att åka med, och jag kan säga att det är en upplevelse man sent kommer glömma. Rå, vild och högljudd är nog de tre ord som beskriver bilen bäst.

812 Superfast har försetts med version 5,0 av Slide Slip Control-systemet (SSC) som ska göra bilen mer lättkontrollerad på vägen. Märks det?
– Utan den tekniken hade bilen troligtvis varit livsfarlig. Det är dock inte svårt att få bilen att dansa…för den som vågar pressa lite extra förstås.

Vem hoppas du ska köpa bilen?
– En bilentusiast som älskar att köra bil!

Se annonsen här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com