Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna: Ferrari Superfast utan tak

Världspremiär för nya Ferari 812 GTS med V12 på 800 hk

Här är nästa öppna Ferrari som visas för världen. Ferrari 812 Superfast kommer i en öppen Spider-version: 812 GTS.  Med V12:a och trimmat avgassystem ska ljudupplevelsen vara något i hästväg, lovar Ferrari.

Sent i går kväll släpptes de första bilderna på F8 Spider, och nu är det redan dags för en ny öppen Ferrari att visas upp för världen. Nu visar Ferrari upp 812 GTS som är den öppna versionen av Superfast, efterträdaren till F12 Berlinetta.

Precis som F8 Spider får 812 GTS ett elektriskt manövrerat plåtttak som kan öppnas och stängas i hastigheter upp till 45 km/h. Bilen har samma innerutrymmen som den täckta versionen av Superfast. Dessutom har bilen en elmanövrerad bakruta.

De tekniska delarna är välkända från den täckta 812 Superfast. Det innebär att bilen har en 6,5-liters V12:a i fronten som ger 800 hk och 718 Nm. Superfast är en tyngre pjäs än F8, men de 1600 kilona bilen väger tar sig ändå upp till 100 km/h på anständiga tre sekunder. Upp till 200 km/h tar det 8,2 sekunder, betydligt snabbare än en eldriven Porsche Taycan mäktar med. Toppfarten är 340 km/h, då är alla tänkbara elbilar sedan länge frånåkta.

En extra finess hos den öppna versionen är att Ferrari trimmat avgassystemet för att få bättre ljud. Vi har inte fått provlyssna ännu, men tvivlar inte på att Ferrari 812 GTS bjuder på ljuv musik.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com