Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så ska Alfa Romeo utmana BMW

Större
Stäng
  • Alfa Romeo lanserade Tonale förra månaden. Foto: Alfa Romeo
    Alfa Romeo lanserade Tonale förra månaden. Foto: Alfa Romeo
  • Alfa Romeo lanserade Tonale förra månaden. Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo vill komma åt lönsammare bilsegment, och det betyder större bilar i klass med BMW X6 och 7-serien.

För ett par veckor sedan lanserade Alfa Romeo laddhybriden och suven Alfa Romeo Tonale. Men det är bara början. Den italienska biltillverkaren har bekräftat att de kommer lansera större modeller som ska konkurrera med BMW X5, X6 och 7-serien, rapporterar nederländska Autoweeek.

Det betyder att de kommande modellerna kommer vara större än Alfa Romeo Giulia, och Alfa Romeo Stelvio. Förra året nämnde Alfa Romeos vd, Jean-Phillippe Imparato, en suv som ska vara mindre än Tonale, och är en av fem modeller som lanseras till 2026. Den lilla kompaktsuven anländer till marknaden 2024.

Anländer till marknaden 2027

Anledningen till att tillverka större bilar beror på att den italienska biltillverkaren vill komma åt de större och dyrare bilsegmentet som genererar mer vinst, plus att Kina är en marknad som Alfa Romeo vill komma åt.

I intervjun med den nederländska tidningen nämnde dock Imparato inte några detaljer om de större modellerna, förutom de kommer anlända till 2027. Huruvida de kommer ha förbränningsmotorer, eller vara renodlade elbilar, återstår att se. Men årtalet är intressant eftersom enligt tidigare uppgifter ska den italienska elbilstillverkaren bli ett renodlat elbilsmärke just 2027.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com