Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alfa Romeos offensiva lanseringsplan

Ska bli ett renodlat elbilsmärke 2027

Större
Stäng
  • Alfa Romeo Stelvio. Foto. Alfa Romeo
    Alfa Romeo Stelvio. Foto. Alfa Romeo
  • Alfa Romeo Stelvio. Foto. Alfa Romeo

Alfa Romeo har avslöjat att de har en offensiv lanseringsplan fram till 2026. Året efter ska de även bli ett renodlat elbilsmärke. Dessutom ska Lancia expandera till nya marknader.

I juni berättade Alfa Romeo om sina planer på att bli Stellantis ledande premiummärke. Bland annat funderade den italienska biltillverkaren på att återuppliva Alfa Romeo GTV genom elektrifiering.

På en pressträff i veckan avslöjade den italienska biltillverkarens vd, Jean-Philippe Imparato, att de tänker lansera en ny modell varje år fram till 2026, rapporterar Automotive News Europe. Från och med 2027 ska dessutom Alfa enbart vara ett renodlat elbilsmärke.

Imparato uppdaterade även statusen om den kommande suven Alfa Romeo Tonalne. Modellen har blivit kraftigt försenad, bland annat på grund av att den hade för dålig prestanda. Alfa Romeo ska visa upp nya Tonale i mars nästa år.

På samma evenemang medverkade även Luca Napolitano, som är Lancias chef. Han berättade att Lancia har en ny strategi. Bilmärket siktar på att expandera till nya europeiska marknader, däribland Frankrike, Tyskland och även till oss i Skandinavien. Fokus kommer ligga på att locka kunder i större städer, och ska komplettera Alfa Romeo och DS.

För tillfället säljer Lancia en enda modell, Ypsilon, och den säljs enbart i Italien. Även Lancia planerar att bli ett renodlat elbilsmärke, men redan från 2026. Fram till 2028 ska de lansera tre nya modeller.

Stellantis skapades tidigare i år när Fiat Chrysler och PSA-gruppen slogs ihop till jättekoncernen den nuvarande jättekoncernen.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com