Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alfa Romeos lanserar ny sportbil nästa år

Kan få förbränningsmotor

Större
Stäng
  • Alfa Romeos senaste sportbil var 4C som slutade producersa 2020. Foto: Alfa Romeo
    Alfa Romeos senaste sportbil var 4C som slutade producersa 2020. Foto: Alfa Romeo
  • Alfa Romeos senaste sportbil var 4C som slutade producersa 2020. Foto: Alfa Romeo

Enligt uppgifter kommer Alfa Romeo lansera en ny sportbil nästa år. Tidigare har det spekulerats i att den enbart kommer som renodlad elbil, men nu verkar det som att planerna har ändrats.

I våras kom det uppgifter om att den italienska biltillverkaren Alfa Romeo vill komma åt mer lönsamma bilsegment och bygga större bilar i klass med BMW X5, X6 och 7-serien. Nu rapporterar brittiska Autocar att de är på gång med en ny sportbil.

Tidigare i år lanserade Alfa suven och laddhybriden Alfa Romeo Tonale. Dock får vi vänta ett tag på den kommande sportbilsmodellen. Den ska enligt uppgifter lanseras under första halvan av nästa år. Modellen kommer hämta inspiration från den nylanserade suven. Den kommer enligt uppgifter även få designdrag från Alfa Romeo T33 Stradale. Tidigare har Alfas Romeos vd, Jean-Philippe Imparato, sagt att gärna ser att designen på Alfa Romeo Duetto återspeglas i kommande sportbilsmodeller.

Kan lanseras med förbränningsmotor

Så tidigt som 2025 ska den italienska biltillverkaren erbjuda ett elektrisk alternativ till varje bilmodell. Den nya sportbilen förväntades tidigare bli en renodlad elbil, men nu har Imparato antytt att den till och med kan få en förbränningsmotor.

– För tillfället har vi två spår: förbränningsmotor eller renodlad elbil. Den kommer bli väldigt spännande, väldigt särskiljande och väldigt dyr, säger han till Autocar.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com