Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då kommer Ford Bronco till Europa

Ford bekräftar att modellen kommer till Europa

Större
Stäng
  • Ford Bronco
    Nästa år kommer Ford Bronco lanseras i Europa. Foto: Ford
  • Nästa år kommer Ford Bronco lanseras i Europa. Foto: Ford

Det har länge spekulerats om att suven Ford Bronco skulle lanseras och exporteras till Europa, och nu verkar modellen vara på gång att faktiskt introduceras på den europeiska marknaden.

I höstas spekulerades det om, efter en intervju med Fords vd, Jim Farley, att den populära suven Ford Bronco, kunde lanseras i Europa i framtiden. Nu har den amerikanska biltillverkaren bekräftat att Bronco kommer till Europa.

”Den har från början utvecklats med ett fokus på äventyr, och därför förtjänar den mångsidiga Bronco namnet G.O.A.T (Goes Over Any Type of Terrain) genom sofistikerad fyrhjulsdrift och innovativ äventyrs-teknik” skriver Ford på sin hemsida om den europeiska versionen av modellen.

Lanseras i Europa 2023

Enligt uppgifter till Motor Authority kommer en begränsad upplaga av Ford Bronco finnas tillgänglig i vissa länder i Europa från och med nästa år. Dock har Ford inte uppgett några detaljer vilken version eller drivlinor som kommer erbjudas. För tillfället har toppversionen av Bronco en turboladdad treliters Ecoboost V6-motor på 418 hästkrafter och 597 Nm. Dock kan den enligt publikationen vara för bred för europeiska vägar.

För tillfället byggs Ford Bronco enbart på en enda fabrik i Michigan. Modellen använder en uppdaterad version av plattformen som Ford Ranger baseras på. Ranger säljs redan på vår kontinent. Så småningom kommer Europa även få en omdesignad Ranger, som baseras på samma uppdaterade plattform som Bronco använder sig av.

Bytbil har varit i kontakt med Fords svenska importör Hedin Bil, som bekräftar att Ford Bronco även kommer lanseras på den svenska marknaden.

Ford Bronco

Ford Bronco produceras i Michigan och baseras på en uppdaterad version av samma plattform som Ford Ranger använder sig av. Foto: Ford

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com