Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alfa Romeo planerar comeback för småbil

Lanserar ny modell varje år fram till 2026

Större
Stäng
  • Alfa Romeo Mito kan vara påväg tillbaka. Foto: Alfa Romeo
    Alfa Romeo Mito kan vara påväg tillbaka. Foto: Alfa Romeo
  • Alfa Romeo Mito kan vara påväg tillbaka. Foto: Alfa Romeo

Varje år fram till 2026 ska Alfa Romeo lansera en ny bilmodell. Först ut är Tonale, och sedan verkar det som att de kommer återuppliva en av sina småbilar.

Den lades ned 2018, men nu verkar det som att Alfa Romeo tänker återuppliva modellen Alfa Romeo MiTo, rapporterar tyska auto, motor & sport. Dessutom kan modellen dela plattform med Opel Corsa och Peugeot 208. Alfa Romeo MiTo är en framhjulsdriven en tredörrars halvkombi. Småbilen introducerades 2008 och byggde på samma chassi som Fiat Grande Punto och Opel Corsa.

I mitten av oktober avslöjade den italienska biltillverkaren att de ska lansera en ny modell varje år till 2026. Dock måste Alfa hantera problemet att de säljer få bilar, varken Giulia eller Stelvio är någon succé. Förra året sålde de totalt lite drygt 3 200 bilar. Dock hoppas ändå koncernen Stellantis på att Alfa ska kunna bilda ett premiumblock med Lancia och DS.

Modellen som är först ut i Alfas satsning, är Alfa Romeo Tonale, och året efter, 2023, lanseras MiTo. Det är möjligt att MiTo blir en renodlad elbil eftersom den antagligen baseras på CMP-plattformen, som producerar bilar med både förbränningsmotorer och batteridrivna bilar. Enligt den tyska publikationen ska elektrifieringen av Alfa vara klar till 2024, och till 2027 ska förbränningsmotorerna fasas till.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com