Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche 356 återuppstår hos Stärke

Amerikaner bygger modern Speedstertolkning.

Om din Boxster känns passé har Stärke en lösning. De bygger om den till en modern variant av 356 Speedster.

Har din gamla Porsche Boxster börjat kännas omåttligt mossig på sistone? Drömmer du egentligen om att glida runt i en klassiker och dra åt dig omgivningens trånande blickar? I så fall kan vi bjuda på goda nyheter.

För i USA, där allting tycks vara möjligt, finns ett företag som förvandlar din Boxster till en kopia av Porsche 356 Speedster. Under det lite märkliga namnet Stärke tar det Arizonabaserade bolaget vilken Boxster som helst från 1998 till 2012, byter ut stora delar av karossen och inredningen och resultatet är en bil som är kusligt lik sin förlaga, även om dörrarnas form (och en del annat) avslöjar det mer moderna ursprunget.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

För originalet hade mycket kantigare dörrhörn.

Stärke tar förstås bra betalt för jobbet. Den billigaste modellen, kallad Speedster CS, kostar 60.000 dollar. Och då får du själv hålla med en Boxster som utgångsmaterial. Tycker du ändå att det är lite för billigt? Då kanske vi kan få rekommendera Speedster Outlaw, som adderar lite bling. Eller skalar av det, för den saknar stötfångare. För den får du bli av med 80.000 dollar.

Har du ändå för mycket pengar? Jamendåså, då är Speedster Carbon Fiber Outlaw bilen för dig. Med karosspaneler i kolfiber och en 375-hästarstrimning av motorn kommer den inte bara att se ballare ut än din gamla burk, den kommer att gå fortare också. Och du kommer att bli av med hela 150.000 dollar. Bra va?

Nåja, det är i alla fall billigare än originalet, för en äkta Porsche 356 Speedster får du knappt suffletten till för den sortens pengar. Eller vänta nu, hade Speedster ens en sufflett? Nåja.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Jamen kolla, det hade den ju.
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com