Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Två Rolls-Royce är årets julklappstips

Amerikanska Neiman Marcus säljer dem i paket

Varje år har man samma stress. Vad ska man köpa för julklappar. Som tur är har Neiman Marcus en alldeles lysande lösning.

Bra tjänstefolk är alldeles för svårt att få tag på nuförtiden. Så fort man behöver deras hjälp ska det tjatas om lön, semester eller såna där em-be-ell-förhandlingar när man vill byta ut dem mot någonting bättre. Inte kan man fråga dem om julklappstips heller. Vad är en sån där Ikea jag hör talas om hela tiden? Jaså, nej, jag köper mina spisar från La Cornue, inga andra är stora nog för mina kök.

Då är det tur att Neiman Marcus utkommer med sin julklappskatalog. Väldig tur, faktiskt, för hos dem kan jag lösa de flesta av mina problem. De har helt enkelt rätt nivå på saker och ting. Ett schackrutigt älghuvud, det blir perfekt till brorsdottern. Muta till ministern? En årsprenumeration på dockor borde passa. Och så förstås gamla mamma, ha, hon får en porslinstomte.

Neiman Marcus

För det facila priset 33.000 kronor.

Men vad ska jag ge mig själv? VIP-kort på Ryder Cup, vad är det? Nej, golf kan man ju inte spela längre, det sysslar ju tjänstefolket med. En resa till Champagne, vadå, ingår vaskning då? Glöm det. Men kanske ett par Rolls-Royce Dawn Drophead Coupé, om inte annat så för att Neiman Marcus inleder beskrivningen med orden ”därför att dela är överskattat”. Precis så har jag också alltid känt.

I Neiman Marcus tappning får man nämligen två bilar till priset av tre och vips har både jag och min fru en varsin: en blå och en orange. I katalogen står det att de ska påminna om Comosjön respektive Saint-Tropez. Jag vet inte, jag tycker mer att de ser ut som frukt. Ett blåbär, kanske, och en sån där bapelsin. Den enda frukt jag själv äter är förstås kaviar.

Nu måste jag bara skaffa en fru också. Kan man göra det med en sån där Google jag hör talas om så mycket? Får nog ta och fråga någon ur staben trots allt.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com