Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rolls-Royce Dawn släpper vårmodet 2017

Spring/Summer 2017 Couture collection inspireras av Haute Couture

Vårens färger är svart och vitt, med mönstrade sidenaccenter i blått, rött eller, öh, mandarin. Vänta nu, är det ens en färg?

Från och med november ska man kunna beställa vårmodet från Rolls-Royce. Närmare bestämt är det cabrioletmodellen Dawn som kan beställas i vad Rolls-Royce kallar för ”Spring/Summer 2017 Couture collection”.

Med hjälp av formgivare från modevärlden har Rolls-Royce piffat upp Dawn-modellen med detaljer i sidentyg med unika mänster. För arbetet står Cherica Haye från Royal College of Art och läderkonstnären Michelle Lusby som tidigare arbetat åt Mulberry.

Det är detaljerna som gör det.

Modevärlden kan ta sig märkliga uttryck.

Tre varianter av vårkollektionen erbjuds: Mugelloröd, Koboltblå eller Mandarin (som är tydligen en färg, sannolikt orange) och färgen återfinns i takets textil, i dörrfickor och detaljer i inredningen, liksom i den handmålade linje som löper längs bilens sida. Allting mot en bakgrund av Andalusiskt vitt med pianosvarta detaljer.

Några priser anges inte, men den vanliga Dawn i proletärt standardutförande går på närmare fyra miljoner kronor. Räkna inte med några budgetpriser eller specialrabatter för Couturekollektionen.

Foto: Rolls-Royce, Wellcome Images/Wiki Commons
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com