Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rolls-Royce ger oss fallande stjärnor

Wraith Luminary Collection har innertak utöver det vanliga.

Lyxbilstillverkaren Rolls-Royce ger oss inte bara läder och ädelträ. Wraith Luminary Collection har ett tak fullt av stjärnfall.

Hur många stjärnfall har du i taket på din bil? Fyra? Fem? Jag vet, det är alldeles för få. Man sitter där och retar sig på att stjärnfallen tar slut alldeles för snabbt och resten av resan får man klara sig utan, om man inte väljer att börja om från början igen och titta på samma gamla stjärnfall igen.

Som tur är finns det nu en lösning på problemet. Rolls-Royce Wraith Luminary Collection erbjuder nämligen en konstgjord stjärnhimmel i taket med inte mindre än åtta stjärnfall. Med hjälp av 1.340 fiberoptiska ljuspunkter byggs en stjärnhimmel upp på innertaket och de åtta olika stjärnfallen tänds och släcks i en slumpmässig ordning, allt för att man aldrig ska behöva känna att man har för få stjärnfall i sin bil.

Det är inte det enda som Rolls-Royce Wraith Luminary Collection erbjuder. Den är en specialversion baserad på coupémodellen Wraith och utöver fallande stjärnor finns också träpaneler av ek hämtad från tjeckiska skogar, ek som perforerats av ytterligare ljuspunkter för att ge en illusion av den kvardröjande svansen från ett stjärnfall.

För det behöver man i dörrarna.

Kanske behövs allt ljus för att lysa upp den spektakulära interiören, med tvåfärgat läder och en mittkonsol klädd i en väv av rostfria ståltrådar. Karossen är lackad i en grå kulör som ska skimra i koppartoner när solen ligger på.

Något pris uppger inte Rolls-Royce, men det kanske du bryr dig mindre om än det faktum att serien är begränsad. Blott 55 exemplar kommer att tillverkas av Rolls-Royce Wraith Luminary Collection, som om du känner ett trängande behov av fler stjärnfall i taket behöver du lägga din beställning snabbt.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com