Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rolls-Royce Bespoke låter smaken vara som baken

Resultaten varierar när köparna släpper loss sina vildaste drömmar

Rolls-Royce Bespoke service visar upp några av de bilar man levererat under fjolåret. Några av kreationerna sticker i ögonen.

Bespoke är ett engelskt ord som saknar en bra översättning. Möjligen kan man säga måttbeställd eller skräddarsydd, men mest betyder det någonting som utförts unikt för någon eller något.

Rolls-Royce Bespoke service är avdelningen som kliver in när den vanliga tillbehörslistan inte längre räcker. De gör precis vad kunden säger att de ska göra, om det så är att klä armstöden i skrotalhud.

Googla det ordet på egen risk!

Rolls-Royce

Googla det ordet på egen risk!

Det är i alla fall vad det ser ut som i den Wraith som Rolls-Royce beställde till sig själva för att fira öppnandet av sin sommarstudio i Porto Cervo, även om britterna hävdar att det handlar om strutsskinn. Kontrasten mot det lila lädret är, öh, fascinerande.

Den bilen är en av flera Bespokemodeller som Rolls-Royce byggt under det gångna året och nu får vi se några av dem.

Många av Bespokebilarna exporteras österut. En kund i Taiwan beställde sin Phantom Drophead Coupe med vit huv och teakgolv i bagageutrymmet. Broderade taiwanblåskator på nackstöden fungerar som pricken över i.

I Vietnam njuter en annan kund av sin Phantom i långversion, där interiören har klätts i olika nyanser av kaffefläckar. Armstödskonsolen ska imitera tigerpäls och även här har nackstöden broderats.

En kund i mellanöstern har beställt en vit Rolls-Royce Ghost med svart motorhuv och ett intrikat intarsiaarbete tillverkat av gamla ekfat och ebenholts, med motiv från ägarens musikaliska favoritstycke. Vilket stycke? Jag vet inte, jag kan inte läsa noter.

Till Florida har Rolls-Royce levererat en Dawn med nautiskt tema. Bilen levererades till bilutställningen på Pebble Beach i somras, lackad i vitt och blått. Träslaget teak dominerar interiören och klockan är specialgjord för bilen.

Till Pebble Beach hade faktiskt Rolls-Royce med sig ytterligare en Dawn, den här lackad i en blå kulör som köparen själv ska ha hittat på. Interiören är vit, så när som på de blå lammullsmattorna och här finns inte en träbit så långt ögat når. Kanske gör det denna till den mest återhållsamma i sällskapet.

För det är som man brukar säga, att god ekonomi inte alltid hör ihop med god smak.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com