Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svenske miljardärens nya Rolls-Royce - med en miljon stygn

BILD-EXTRA: ”Rose Phantom” specialbeställd med blommor och rosor överallt

Svenske miljardärens nya Rolls-Royce med blommor och en miljon stygn har blivit en världsnyhet och hyllas i flera tidningar.
Tillsammans med sin familj har han designat ”Rose Phantom” med broderade rosor som täcker bilens inre.
– När jag började som företagare på fria marknaden tänkte jag att min nästa bil ska vara en Rolls-Royce, det tog mig 35 år att uppnå drömmen, säger Ayad Al Saffar, entreprenören bakom Ur & Penn, till Rolls-Royce.

Rolls-Royce berättar nu om sin senaste kreation Rose Phantom och visar upp vackra bilder på den exklusiva och unika bilen. Interiören till bilen är skapad med en miljon stygn. Bakom den nya skapelsen ligger den svenske miljardören och entreprenören Ayad Al Saffar, ägare till klockkedjan Ur & Penn.

Al Saffar älskar blommor, två av hans barn är döpta efter blommor, och beställde Rolls-Roycen med blommor och rosor i hela bilen.

Bilen är framtagen av Rolls-Royce specialavdelning Bespoke, och det är en av de mest exklusiva bilar som företaget någonsin har byggt. Eller ska vi säga sytt, för det gick åt en miljon stygn för att få inredningen att blomma. En av inspirationskällorna har varit Rose Garden på Home of Rolls-Royce i Goodwood, West Sussex. Där odlas den så kallade Phantom Rose. Den är unik för Rolls-Royce och odlas av den brittiska rosförädlaren Philip Harkness och används bara vid speciella tillfällen.

När du öppnar dörrarna till bilen möter du först broderiet på insidan av bakdörrarna, men det är inte förrän du tagit plats i kupén du ser hela omfattningen av det enorma arbetet. Hela bilen är full av broderade rosor i olika stadier, från knopp till full blom. Dessutom är taket fullt med blommar som belyses med fiberoptiskt ljus.

Al Saffars familj har varit högst delaktiga i framtagandet av bilen. Enligt Business Insider har dottern Magnolia tagit fram nyansen Peacock Blue med en karosslinje som flätas ihop till en rosstam.
– Jag ville ha blommor och rosor överallt. Det blev ett fantastiskt konstverk, säger Ayad Al Saffar.

Även Rolls-Royce själva är påtagligt stolta över skapelsen som svensken beställde.
– Våra extraordinära hantverkare på Home of Rolls-Royce har med denna bil uppnått något som bara kan beskrivas som sublimt. Detta är utan tvekan en av de största Rolls-Royce-Phantoms i sin generation, säger Rolls-Royce VD Torsten Müller Ötvös i ett uttalande.

Den svenske ägaren meddelar att han aldrig någonsin kommer att sälja sin Rolls-Royce. Ayad al Saffar kom till Sverige 1984 som flykting från krigets Libanaon. Han började som bärplockare och dörrförsäljare och har byggt upp ett företagsimperium från två tomma händer. Han övergick efter ett tag till att sälja klockor på torgmarknader i Sverige och kunde så småningom köpa den förlusttyngda klockkedjan Ur & Penn. Han lyckades vända förlusten till vinst och i dag har hans företag över 3000 anställda.
– Jag fick fem klockor av en vän som jag lyckades sälja, och då bestämde jag mig att jag ska bli kung av klockor i Sverige, säger han i Rolls-Royces film.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com