Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche sätter Speedster i produktion

Begränsad serie börjar levereras nästa år.

Under nästa år kommer en ny 911-modell. Speedster är en hälsning till en lång rad modeller från förr.

Alldeles i början av sommaren presenterade Porsche en Speedster-version av 911. Den var en konceptbil som tog tillvara arvet från en lång rad tidigare Speedstermodeller, alltså öppna bilar med mindre vindruta och slafsigare sufflett än hos en vanlig cabriolet. Då, i somras alltså, sade man att konceptstuden gav en glimt om hur en eventuell serietillverkad Speedster skulle kunna se ut och att ”ett beslut om att gå vidare med en sådan modell kommer att fattas de kommande månaderna”.

Vi sade ”sätt igång och bygg” och Porsche måste ha lyssnat på oss, för nu meddelar man att Porsche 911 Speedster kommer att börja tillverkas någon gång under första halvan 2019. Serien blir begränsad till 1.948 exemplar, en hälsning till Porsches födelseår 1948.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Då man byggde sin första Speedster.

Man passar också på att visa upp den där konceptbilen i ett nytt utförande, med knallröd lack och 21-tums kryssekerfälgar. GT3-motorn på 500 hästkrafter är kvar, liksom de retroinspirerade sidobackspeglarna och tanklocket mitt på huven där fram. Om de detaljerna kommer att få vara kvar när bilen går i produktion vet vi inte, men konceptbilen ska hur som helst inte skilja sig särskilt mycket från den kommande produktionsversionen.

Någon prisindikation har Porsche inte undsluppit sig, men gissningsvis blir den inte gratis.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com