Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya hummern rekordtung - så mycket väger den

Väger lika mycket som en elefant

När den nya hummern lanseras på marknaden nästa år kommer den väga lika mycket som en elefant. 

Bytbil har tidigare berättat om den nya elektriska Hummern, GMC Hummer EV, som har 1 000 hästkrafter och funktionen Crabwalk. 

Nu rapporterar GM-Trucks att när modellen lanseras på marknaden nästa år, kommer den väga 4,13 ton (!). Det kan jämföras med Ford Ranger, som väger 1 866 kilo. När Hummer H3 lanserades 2005, vägde den cirka 2 100 kilo, vilket är närmare hälften av den elektriska modellen. Hummer EV är till och med lika tung som en skogselefant. De kan väga mellan 2,7 och 6 ton. 

LÄS MER: Nu har du chansen att köpa Foppas unika Porsche

Den elektriska hummern kommer ha ett litiumjonbatteripaket på 200 kWh, vilket är fyra gånger så stort som standardbatteriet i Tesla Model 3 (50 kWh). Men på grund av sin enorma storlek och eftersom den är aerodynamiskt ineffektiv får den en räckvidd på 56 mil, vilket är lite längre än Teslan, 50,8 mil.

Toppversionen av Hummern får 1 000 hästkrafter och 2 033 Nm i vridmoment som kopplas ihop med två motorer på bakaxeln och en på framaxeln. 0-100 km/h går på tre sekunder. 

Är du sugen på att skaffa en, om och när den lanseras i Sverige, var beredd på att skaffa C-körkort. Om du har B-körkort får du enbart köra personbilar och lätta lastbilar som har en totalvikt på högst 3 500 kilo. 

LÄS ÄVEN: BMW planerar att dramatiskt minska utbudet av drivlinor

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com