Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljstart för Cupra Formentor

Första egentillverkade modellen

Seats prestandamärke, Cupra, presenterar nu sin första egenutvecklade modell: Cupra Formentor. Modellen lanseras på marknaden senare den här månaden. 

Enligt Cupra själva är modellen en bladning mellan en SUV, halvkombi och coupé. Bilen ligger nära vägbanan som gör att den får ett sportigare utseende. Den visuella betoningen ligger på bakpartiet och den tydligt framhävda motorhuven ska framhäva bilens proportioner ännu mer.

– CUPRA Formentor är ett konkret uttryck för allt som märket står för, och den kommer att spela en viktig roll för att etablera företaget som en betydelsefull aktör på marknaden. Tack vare denna modell, förväntar vi oss att CUPRA kommer att växa internationellt och fördubbla sin försäljningsvolym”,säger Wayne Griffiths, VD för SEAT och CUPRA i ett pressmeddelande. 

Cupran har 19 tums lättmetallfälgar och bakom dem finns kopparfärgade Brembo-bromsar. Cupra Formentor går att få i ett antal färger, bland annat Petrol Blue Matt och Magnetic Tech Matt. 

Cupra Formentor är 4.450 mm lång, 1.839 mm bred, 1.511 mm hög och med en hjulbas på 2.680 mm och ska enligt Cupra själva erbjuda passagerarna gott om plats för huvud, ben och bagage. 

Bland utbudet av drivlinor finns det sju alternativ, inklusive två plug-in laddhybrider. Tillverkaren kommer dela upp drivlinorna i två kategorier: Cupra Formentor, versioner som har 245 hästkrafter eller färre, samt Cupra Formentor VZ (Veloz) som har 245 hästar eller fler. Motorn med högst effekt är en 2,0-liters turboladdad bensinmotor på 310 hästrakfer och har fyrhjulsdrift och en sjustegad  DSG-växellåda.

Det är Cupras första modell som de producerar själva, både design och konstruktionsmässigt. Dessutom är det den första modellen som produceras i anläggningen i Martorell. 

Cupra Formentor lanseras till marknaden i oktober och priset för modellen med 310 hästkrafter börjar på 459 900 kronor. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com