Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Cupra släpper två elbilar till 2025

Kompletterar elbilen Cupra Born

Större
Stäng
  • Cupras vd, Wayne Griffiths, visar Cupra Tavascan och UrbanRebel under ett skynke
    Cupras vd, Wayne Griffiths, bekräftar att två nya elbilar kommer lanseras till 2024. Foto: Cupra
  • Cupras vd, Wayne Griffiths, bekräftar att två nya elbilar kommer lanseras till 2024. Foto: Cupra

I samband med sitt fyraårsjubileum har den spanska biltillverkaren Cupra bekräftat att de kommer lansera två nya elbilsmodeller. De avslöjade även ett par virtuella nyheter.

Spanska biltillverkaren Cupra har firat fyra år som ett eget bilmärke och i samband med jubileet avslöjade de att två nya elbilsmodeller kommer lanseras fram till 2024.

Den första elbilsmodellen kallas för Cupra Tavascan, inspirerat av konceptet med samma namn. Det är en mellanstor suv och är den andra elbilsmodellen efter Cupra Born som började tillverkas i höst (den upphottade kusinen till Volkswagen ID.3). Den kommer lanseras 2024.

Liten elbil för stadskörning

Året efter kommer ytterligare en elbilsmodell. Det är en liten elbil som är tänkt för stadskörning och heter UrbanRebel. Den lanseras 2025. Det innebär en komplettering av modellutbudet som i dag består av Cupra Born, Cupra Formentor, Cupra Leon och Cupra Ateca. Några specifikationer om de nya modellerna har inte presenterats.

Cupras målsättning för i år är att de ska fördubbla sin försäljning, omsättning och även deras försäljningsnätverk. Ambitionen kallas för Cupra 2. Dessutom ska de lansera Cupra Metahype, en ny digital plattform, samt Cupra Experience, en mjukvara som ska kombinera den virtuella världen med den verkliga. Man kör i verkligheten, men det föraren ser är virtuellt.

– Med CUPRAExperience, står vi redo att skaka om de traditionella motorsportformaten, säger Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development & Operations på CUPRA.

 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com