Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Cupra Born uppdateras – får större batteri

Tre versioner finns tillgängliga för kunderna

Större
Stäng
  • Cupra Born går nu att få i tre versioner. Foto: Cupra.
    Cupra Born går nu att få i tre versioner. Foto: Cupra.
  • Cupra Born går nu att få i tre versioner. Foto: Cupra.

Cupras elbilsmodell Born uppdateras, så att det numera finns tre olika versioner att välja mellan. En av dem har ett större batteri.

Elbilen Cupra Born lanserades under hösten 2021. Nu uppdateras modellen så att kunderna kan välja till två nya versioner.

Grundbatteriet på 58 kWh kompletteras med ett större batteri på 77 kWh som är utrustad med e-Boost och en maximal effekt på 231 hästkrafter. Räckvidden är 54,5 mil enligt WLTP. Förbrukningen vid bland körning är från 15.9 kWh/100 km/h.

Det går även att få batteriet på 58 kWh med e-Boost. Då blir det samma maximala effekt som det större batteriet. Dock går accelerationen 0–100 km/h på 6,6 sekunder. Räckvidden blir i stället 41,7 mil med en förbrukning vid blandad körning på 15,8 kWh/100 km.

Går att beställa idag

De två nya versionerna erbjuder också en laddkapacitet på 135 kW, vilket gör att man kan ladda 10 mil på mellan sex och åtta minuter.

Cupra Born e-Boost 77 kWh kostar från 508 900 kronor, medan Cupra Born e-Boost 58 kWh kostar från 483 900 kronor. Båda versionerna går att beställa nu.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com