Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu har du chansen att köpa Foppas unika Porsche

Har en sexcylindrig 3,6-liters turboladdad boxermotor på 450 hästkrafter

Nu har du chans att köpa en unik Porsche som har tillhört en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom alla tider, och den annonseras via Bytbil.

Hos Bilkompaniet i Tråvad AB så finns det en unik Porsche 911 996 Turbo S, årsmodell 2005. Den har totalt körts 3 485 mil och har tillhört en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom alla tider: Peter Forsberg.

Peter Forsberg köpte bilen som ny 2005 när han bodde i USA. Han transporterade bilen till Sverige 2010 när NHL-karriären näst intill var över. 2013 bytte bilen ägare. Det finns en del rolig kuriosa kvar från tiden då Forsberg fortfarande ägde bilen, exempelvis en parkeringsböter från BB.

– Det är en perfekt Porsche som man kan förhoppningvis kan få lite uppsida på i framtiden, om man vårdar den väl, för det ett toppfint exemplar. Det är en ovanlig modell som är topspecificerad och som har lite extra utrustning. Det är en väldigt kul bil, speciellt om man är intresserad av hockey, säger Ludwig Ellhage, vd för Bilkompaniet i Tråvad. 

Den analoga hastighetsmätaren är i miles per hour, men det finns även ett digitalt dito, och där mäts hastigheten i km/h. Porschen har fyrhjulsdrift. Motorn är en sexcylindrig 3,6-liters turboladdad boxermotor på 450 hästkrafter som är kopplad till en sexväxlad manuell låda med short shifter. 

Ludwig Ellhage. Foto: Bilkompaniet i Tråvad

LÄS MER: Bytbil testar Dodge Challenger

Bilen har X50 Powerkit, keramiska bromsar, servostyrning, och 18-tumshjul. De har även taklucka, ljudsystem från Bose och sportratt i kolfiber. Även växelspak-knoppen och handbromshandtaget är i kolfiber. 

Enligt Ludwig Ellhage så är bilen i riktigt fint skick, i princip orört skick. Plåten har originallacken kvar, polarsilver.

– Det är en annorlunda bil som man kanske inte åker tusen mil med varje år, som många vill, utan det är en bil för en samlare. Tyvärr så känns det som att den kommer säljas utomlands, och då har coronan gjort det svårare med exportern. Men vi hoppas på att bilen får stanna kvar i Sverige, det hade varit roligt.

Är man intresseraad av bilen så finns den hos Bilkompaniet i Tråvad i Vara för 899 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Bytbil testar BMW M550i sedan

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com