Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hummer är tillbaka - som elbil med 1000 hk

Se filmen med nya modellen som ska utmana Tesla Cybertruck

Nu är det klart att Hummer gör comeback som elektrisk pickup och får 1000 hästkrafter.
Nya Hummer ska ta upp kampen med Tesla Cybertruck och premiärvisas i maj.
General Motors lanserar nu bilen med reklam under Super Bowl med basketstjärnan LeBron James i huvudrollen.

General Motors styrelse och direktörer är förstås djupt störda över att Tesla som bara gör en åttondel så många bilar är värt mer än dubbelt så mycket som GM. Dessutom lanserar Tesla nu en rak konkurrent till GM:s kassako och vinstmaskin: Pickuper.

Nu kommer General Motors kontring, två månader efter premiärvisningen av Tesla Cybertruck. General Motors bekräftar nu att de återupplivar varumärket Hummer och kommer att släppa en elektrisk pickup med 1000 hästkrafter som gör 0-100 km/h på cirka tre sekunder. Bilmodellen kommer att heta Hummer, men det är samtidigt ett subbrand under GMC. Tesla har inte släppt några hästkrafter för Cybertruck, men det har spekulerats i 800 hk, så nu hamnar kanske Elon Musk i underläge.

Genom att repositionera Hummer som ett miljövänligt elektriskt fordon vill GM försöka förändra bilden av det tidigare avgasstinkande varumärket. Den nya Hummer-pickupen kommer att byggas i Detrotit i Hamtramck-fabriken. Bilen visas officiellt i Las Vegas den 20 maj i år, och leveranserna startar nästa år, ungefär samtidigt som Cybertruck.

– General Motors kommer att delvis visa upp sin första batterielektriska Pickup, Hummer EV, i en kommersiell film under Super Bowl, bekräftar GM i ett uttalande.

Den nya reklamfilmen som ännu inte visats i sin helhet kommer att ha NBA-stjärnan LeBron James i huvudrollen. Tanken var att visa filmen den här veckan, men av hänsyn till att LeBron James har sorg efter Kobe Bryants dödsolycka har visningen skjutits upp.

Redan nu kan du dock ta en smygitt på bilen i filmen här ovan som GM kallar för ”Quiet Revolution”. Den enda delen av bilen som syns i filmen är fronten som knyter an till Hummers tidigare designspråk med sju ribbor.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com