Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Fiat Tipo lanseras med svensk roadshow

Pris från 129 900 kr

Under våren beger sig nya Fiat Tipo ut på en roadshow och visas upp tillsammans med 500-modellerna från det italienska bilmärket. Samtidigt erbjuder Fiat de nya Tipo-bilarna till lanseringspriser, från 129 900 kronor och uppåt beroende på val av utrustning.

Utrymme som i en kombi – med elegans som en sedan, så beskriver Fiat den nya generationen Tipo som lanseras på den svenska marknaden nu i dagarna.

Fiat Tipo såg ljuset 1985, då den ersatte Ritmo-modellen i ”golf-klassen”, och redan 1989 utsågs den till ”Årets bil”. Men den utmärkelsen gav inte den skjutsen som tillverkaren säkert hoppadats på och 1995 gick modellen i graven. Men … likt filmbolagen i Hollywood som gör ”re-boot” på gamla filmer gör biltillverkarna samma sak med bilmodeller från det förflutna. Och nu är det Fiat som presenterar 2000-talets version av Tipo.

Och nya Tipo har redan vunnit det ärofyllda priset ”Bästa europeiska bilköp 2016” för dess höga prisvärde och smarta konstruktion utsett av Autobest-organisationen med jurymedlemmar från 26 europeiska länder – varav Sverige representeras av Motormännens tidning Motor.  En modell som nu lanseras i Sverige med priser från 129 900 kronor och med två motoralternativ med 95 och 110 hästkrafter.

Nya Tipo har utvecklats av 2 000 personer under tre år och är designad i Italien och tillverkas i samarbete med Tofas i Turkiet, som också har varit delaktiga under utvecklingen. Resultatet beskriver Fiat själva som en toppmodern och genomtänkt familjebil med generöst kupéutrymme och fem väl tilltagna sittplatser, flexibel inredning med delbart baksäte i 60/40-konfiguration och ett 520 liter stort bagageutrymme.

Plattformen är en vridstyv och lätt monocoque tillverkat i varmformat höghållfaststål för hög krocksäkerhet. Individuell MacPherson-hjulupphängning fram och halvstel axel bak ger hög lastkapacitet och komfortabla köregenskaper, samtidigt som tjänstevikten enbart är 1 225 kg.

Tipo lanseras i Sverige i de två utrustningsversionerna Pop och Lounge.

Som standard kommer Tipo Pop med luftkonditionering, sex krockkuddar, radio, höjdjusterbar förarstol, delbart baksäte 60/40 och elstyrda och eluppvärmda backspeglar som standard.

Tipo Lounge har dessutom, utöver Pop-utrustningen, automatlåda, klimatanläggning, det smarta mediasystemet Uconnect med fem tum stor pekskärm och USB samt AUX-anslutning, 16″-aluminiumfälgar, automatisk avbländbar backspegel, farthållare, regnsensor och kromkit med ytterbackspeglar i standardutrustningen.

Under premiärhelgen i Italien såldes dessutom fler än 1 000 bilar – och nu är det Sveriges tur att ta del av nya Tipo som lanseras med ett extra förmånligt och attraktivt lanseringspris.

Modell / Lanseringspris
Fiat Tipo 1,4 95 hk Pop – 129 900 kronor.
Fiat Tipo 1,6 110 hk E-Torq AT6 Pop –  149 900 kronor.
Fiat Tipo 1,6 110 hk E-Torq AT6 Lounge – 179 990 kronor.

Foto: Fiat
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com