Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fiat stoppar tillverkningen av grå bilar

Alla bilar ska ha livfulla färger

Fiat har stoppat tillverkningen av bilar med grå lack. Italienarna vill visa upp sina livfulla färger – och tydligen är det aldrig grått i medelhavets mitt. Från och med den 26 juni kommer Fiat inte längre att tillverka bilar i grått.

TEXT Morten B. Bek FOTO PR

Det är som en värld där negativa tankar och dåliga dagar inte existerar. Fiat låtsas att grått inte ens existerar som färg på nya bilar, trots att grått är den färg som en mycket stor del av bilköparna föredrar. Från och med den 26 juni kommer Fiat inte längre att tillverka bilar i grått.

Varför ta bort alternativet grått från färgpaletten? För att Fiat vill vara ett livligt och glatt varumärke, och grått passar inte in i det.

I den nya varumärkesidentiteten är varumärkets slogan eller kännetecken: “Italy. The land of colors. Fiat. The brand of colors” (ungefär: Italien. Färgernas land. Fiat. Färgernas bilmärke”).

Den nya 600e – doppad i orange

Italien är färgstarkt, och Fiat ska vara mer färgstarkt. I framtiden kommer fokus att ligga på färger som hyllar havet, solen, jorden och himlen i Italien. Fiat har tydligen glömt att det kan finnas riktigt tunga grå dagar i Milano. Det finns inget utrymme för den sortens negativitet.

I länder där Fiat säljer hela sitt modellprogram med 500X, Panda, Tipo och de små 500-modellerna, kan detta avskräcka vissa kunder från att köpa. Men i länder med färre modeller kommer nog upprördheten över försvinnandet av den mineralgrå lackfärgen att vara mycket liten.

Den orangefärgade bilen på en av bilderna, där Fiat-chefen Olivier Francois gör tummen upp, är inte en 500X, som du kanske tror i all hast. Det är den helt nya elbilen 600e, en mini-crossover baserad på samma teknik som Jeep Avenger och Peugeot E-2008. Den kommer att presenteras i sin slutgiltiga form den 4 juli. Och under inga omständigheter kommer det att vara grått i Italien den dagen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com