Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Fiat 500L uppdateras

Finns också i sjusitsigt utförande.

Ny inredning och nya utrustningspaket utmärker uppdaterade Fiat 500L. Fortfarande handlar det om en väldigt stor småbil.

Fiat 500 gjorde precis som BMW:s Mini och återupplivade en gammal mikromodell som blev omåttligt framgångsrik. Sedan gjorde Fiat 500L precis som BMW:s Mini Countryman och gjorde en stor bil som försökte se liten ut. Eller något sådant.

Nåväl. Nu kommer i alla fall Fiat 500L, en lagom enorm småbil, i uppdaterat utförande. Fiat hävdar att 40 procent av bitarna är nya och särskilt interiören har masserats och fått autobroms och mobilintegration som standard.

Också utrustningspaketen har fått nya namn. De gamla hette pop, flopp och någonting mer, men nu heter de Urban, Cross och Wagon. Urban är liksom den ordinära bilen, Cross ska vara svampplockarversionen med terrängplast och Wagon är en förlängd, sjusitsig variant.

FCA

1957 års Fiat 500 var 2,97 m lång.

Motorerna, två- och fyrcylindriga bensinbrännare liksom en fyrcylindrig diesel, har putsats på så nu lämnar de lite mer effekt än tidigare. Priserna lär öka någon tusenlapp eller två mot nuvarande nivå, rätt måttligt alltså.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com