Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Nya detaljer om Lotus kommande sportbil

Har kodnamnet 131

Större
Stäng
  • Foto: Lotus
    Foto: Lotus
  • Foto: Lotus

Nu har det framkommit nya detaljer om Lotus nya sportbil som ska visas upp i sommar och börjar säljas i början av nästa år. 

För en tid sedan berättade Bytbil om Lotus nya modell som ska ersätta både Lotus Exige, Elise, och Evora. Nu har det framkommit fler detaljer om bilen, som börjar säljas nästa år, skriver Auto Express. 

Den nya bilen har kodnamnet 131 och nedan ser du en bild hur den ser ut. Den kommer antagligen ha ett hybridsystem tillsammans med en V6-motor. Startpriset blir runt 85 000 pund (cirka 977 000 svenska kronor), vilket är dubbel så dyr som Lotus Elise.

Auto Express talade med Uday Senapati, som är chef för företagsstrategi och produkthantering hos Lotus, och han menar att Lotus har och haft en fantastisk kundbas under 73 års tid. De tänker inte dumpa sina kunder och de värden som Lotus står för. Och trots att de i framtiden kommer sälja elbilar, tänker de erbjuda samma priser som med konventionella bilarna, vilket blir en utmaning för brittiska biltillverkaren.

131 kommer antagligen vara den sista Lotusmodellen som kommer ha en förbränningsmotor. Den kommer visas upp i sommar, innan en prototyp tillverkas i den nya fabriken i Norfolk i England. De första kunderna borde få sina bilar i början av nästa år.

LÄS MER: Teknik från Volvo och design från Evija – så blir nya Lotus Esprit

Senapati ville inte avslöja namnet på 131, men antydde att den inte kommer heta Esprit. 

– Jag säger inte att den här bilen inte kommer vara legendarisk framöver, men vi vill skapa fler legendarer, inte enbart återskapa från den gamla goda tiden, sade han. 

Han bekräftade även att Lotus kommer gå över till elbilar efter 131, modellen blir en sista framträdande för förbränningsmotorn innan den försvinner.

Lotus kommer även samarbeta med Renault-gruppens Alpine för att tillsammans skapa en ny modell, senast 2025. De kommer använda en plattform som har skapats av Lotus själva. Den kommer även ligga till grund för Alpine A110-coupé. Samtidigt är Lotus också öppna för att dela plattformen med andra tillverkare.

LÄS ÄVEN: Nya Lotus Esprit – med Volvo-motor från Skövde

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com