Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Uppgifter: ny Lotus visas upp i sommar

Större
Stäng
  • Foto: Lotus
    Foto: Lotus
  • Foto: Lotus

Biltillverkaren Lotus planerar att visa upp en ny modell i sommar som potentiellt kan ersätta de dagens modeller och som börjar bli till åren. 

Den brittiska biltillverkaren Lotus kommer visa upp sina nya sportbil i sommar. Målet för tillverkaren är att bredda sig från att vara ett nischmärke, till att försöka locka kunder från hela världen. Lotus har samma ägare som Volvo, nämligen Geely Holding Group.

Automotive News Europe skriver att modellen kommer ha en förbränningsmotor, och det spekuleras i att modellen kan ersätta de nuvarande modellerna som börjar bli till åren, inklusive Lotus Elise som är 25 år, Exige som är 21 år, samt tolvåriga Evora. 

Bilen ska börja produceras nästa år i Lotus fabrik, i England. Förra året sålde den brittiska biltillverkaren drygt 1 300 bilar, vilket är en ökning med 4,4 procent jämfört med samma period året innan. 

LÄS MER: Teknik från Volvo och design från Evija – så blir nya Lotus Esprit

Bilen kommer erbjudas i olika versioner med  ett prisspann från 55 000 pund, till 105 000 pund (623 000 – 1,2 miljoner svenska kronor). Spannet motsvarar i sort sett de nuvarande tre modellerna. Enligt Lotus vd, Phil Popham, jobbar Lotus även på att lansera den elektriska supersportbilen Evija i slutet av året. 

Lotus Evira. Foto: Lotus

Lotus kommer även samarbeta med Renault-gruppens Alpine för att tillsammans skapa en elektrisk sportbilsplattform. Målet är att ta fram en modell tillsammans senast 2025.

Den nya sportbilen med förbränningsmotor ska öka Lotus attraktionskraft i USA, där de för närvarande enbart säljer Evora. Men det är inte enbart sportbilar som det verkar finnas planer på. Geely förvärvade Lotus 2017, och har byggt en fabrik i Kina, där de kommer tillverka Lotusmodeller, som inte är sportbilar, och det är möjligt att en suv eller sedan finns på tapeten. 

Dock blir England platsen som Lotus kommer producera den nya modellen med förbränningsmotor på, såväl som den framtida elbilen som de samarbetar med Alpine med.

LÄS ÄVEN: Nya Lotus Esprit – med Volvo-motor från Skövde

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com