Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fler detaljer om nya Kia Niro

Visades upp i slutet av november

Större
Stäng
  • Nya Kia Niro lanseras nästa år. Foto: Kia
    Nya Kia Niro lanseras nästa år. Foto: Kia
  • Nya Kia Niro lanseras nästa år. Foto: Kia

Tidigare har designen visats upp. Nu har fler detaljer framkommit om nya generationen av Kia Niro.

I slutet av november visades nya Kia Niro upp för första gången. Nu presenterar den sydkoreanska biltillverkaren fler detaljer om modellen.

Nya Kia Niro har blivit 6,5 centimeter längre, 2 centimeter bredare, 1 centimeter högre och axelavståndet har ökat med 2 centimeter jämfört med förra generationen. Dessutom har kupéutrymmet blivit rymligare, och så även bagageutrymmet, som har ökat med 15 liter i Niro Hybrid.

Kia Niro kommer som tidigare erbjudas som hybrid, laddhybrid och elbil. Kia Niro Hybrid har en 1,6-liters GDI-bensinmotor som tillsammans med en permanentsmagnetsynkron elmotor på 32 kW levererar en systemeffekt på 141 hästkrafter. Kraften till hjulen går via en sexväxlad dubbelkopplingslåda.

Körs bilen in i så kallade gröna zoner, går drivningen automatiskt över till det elektriska läget, baserat på navigationssystemet och körhistorikdata. Körläget kan även programmeras efter förarens valda platser, exempelvis runt hemmet och arbetsplatsen.

Bilen har en strömlinjeformad kaross som kombineras med avancerade karaktärslinjer och detaljer, där en väl markerad C-stolpe är en av dem. Det har resulterat i ett bättre luftflöde runt och undertill bilen. Niro har en luftmotståndskoefficient på 0,29.

Inuti bilen finns en 10,25-tums digital och högupplöst panoramaskärm som integrerar både instrumenten och infotainmentfunktionerna. Enligt Kia har systemet anpassats så att det ska vara lätt för användarna att anpassa anslutningsmöjligheter och funktioner. Modellen erbjuds även med en 10-tums head-up-display.

Lansering i Europa sker någon gång i år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com