Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya bilder på Mercedes-Benz EQS

Lanseras senare i vår

Större
Stäng
  • Foto: Mercedes-Benz
    Foto: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz
    Foto: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har visat upp nya teaserbilden på sin kommande lyxiga modell EQS som antagligen lanseras senare i vår. 

Konceptet Mercedes-Benz EQS Vision visades upp på bilmässan i Frankfurt för två år sedan. Nu har Mercedes släppt nya bilder på den kommande elbilsmodellen som potentiellt kan putta ned Tesla från tronen: Mercedes-Benz EQS. Sedan tidigare har Mercedes två andra elbilsmodeller: EQC och EQA. EQS är designad att vara ett elbilssyskon till S-Klass, och de nya bilderna tyder på att en lansering kan vara nära i tiden. Modellen lär lanseras senare i vår, innan den levereras till återförsäljare i sommar. 

EQS är den första modellen som baseras på nya plattformen Electric Vehicle Architecture (EVA), och antagligen kommer olika konfigurationer av drivlinor, samt olika kapacitet på batterierna erbjudas. Mercedes har tidigare bekräftat att räckvidden enligt WLTP, blir på cirka 70 mil, samt 469 hästkrafter.

LÄS MER: Efter Mercedes nya satsning – flera modeller i riskzonen

I bilen kommer även Mercedes ”Hyperscreen” finnas, vilket är en jätteskärm som stäcker sig över hela digitala instrumentklustret på förarsidan, infotainmentskärmen i mitten och ytterligare en skärm för passageraren fram. Den visades upp för en tid sedan, vilket Bytbil har berättat om. Antagligen kommer skärmen i framtiden även användas i andra Mercedes-bilar.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com