Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Efter Mercedes nya satsning – flera modeller i riskzonen

Cabrioletmodellerna är i riskzonen

Större
Stäng
  • Foto: Mercdeces-Benz
    Foto: Mercdeces-Benz
  • Foto: Mercdeces-Benz

Efter en ny satsning kommer Mercedes skala ned antalet modeller som de har i sin bilpark. Bland annat är cabrioletmodellerna i riskzonen. 

För bara en vecka sedan lanserade Mercedes-Benz nya C-klass i sedan- och kombiutförande, och med tidigare generationer så har de även lanserats i coupé och cabrioletvarianter. Men eftersom Mercedes nu satsat hårt på elektrifiering genom EQ-modellerna, så finns risken att Mercedes behöver rationalisera och fokusera på modeller som säljs i större volymer, rapporterar Autocar.

– Vi hade en portfölj på närmare 50 bilar förra året, och det kommer mer på elbilssidan, med fler EQ-modeller. Vi har våra begränsningar när det kommer till forskning och utveckling, säger Markus Schäfer, som operativ chef hos Mercedes-Benz. 

Han menar att några av modellerna är rätt smala när det kommer till marknaden, och därför vill den tyska biltillverkaren fokusera mer på modeller som är mer kundorienterade. Därmed kommer de ändra rejält i sin bilpark och även designen på bilarna. 

LÄS MER: Mercedes visar upp nya värstingbilen

Schäfer menar att Mercedes har ett brett utbud av coupéer och cabrioleter genom C-klass, E-klass och SLC, dock går marknaden i en annat riktning. 

– Det är därför vi skiftar. Vi kommer fortsätta med coupéer och cabrioleter i framtiden, men i en annan form och på ett annat sätt. 

Mercedes säger dock att segmentet är viktigt för dem eftersom det är viktigt att använda för att bygga varumärken, men att de antagligen kommer i ett mer begränsat utbud.

LÄS ÄVEN: Mercedes-Benz visar upp nya instegsmodellen

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com