Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: nya Mercedes-Benz C-Klass

Ska kunna köra 10 mil på ren el

Större
Stäng
 • Foto: Mercedes-Benz
  Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
  Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
  Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
  Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz
 • Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har presenterat nya generationen av C-Klass och den här gången kommer den med mildhybridteknik. 

Nya Merceds-Benz C-Klass har en tvåliters fyrcylindrig turboladdad motor och dess 48-volts mildhybridsystem kan lägga till ytterligare 20 hästkrafter och 200 Nm i vridmoment för en boost. Mercedesen har en toppfart på 250 km/h.

Vill man ha Merceds-Benz C-Klass som laddhybrid kommer även den, om än lite senare. Oavsett så kommer laddhybridsystemet ha en elmotor som genererar 129 hästkrafter och räckvidden på ren el är runt 10 mil, enligt WLTP. Laddhybriden går att få med antingen bensin eller diesel, och snabbladdning på 60 kW.

Växellådan är en ny och lättare 9-växlad automatisk låda, och den finns som standard. Mercedesen har inte längre luftfjädring, utan multilänkfjädring med adaptiva dämpare. Som tillval går det att få en mer sporttrimmad hjulupphängning.

Nya C-klass är 6,5 centimeter längre och 1 centimeter bredare. Tittar man på designen så är det en utveckling av den utgående modellen. Proportionerna har ändrats på motorhuven, och det finns inslag från S-klass i taklinjen och karaktärslinjerna, medan CLA bidrar med grillen och bakljusen.

Foto: Mercedes-Benz

LÄS MER: Video: Mercedes visar upp nya värstingbilen

Tittar man på insidan har ett 12,3 tums digitalt instrumentkluster som standard och kan fås med tre olika teman: klassisk, sport och understated. Dessutom kommer en 11,9-tums pekskärm. MBUX-infotainmentsystemet har dubbelt så hög processkraft jämfört med tidigare. Systemet kan styras genom beröring med fingret, rösten, och rattknappar. Man kan också använda Apple CarPlay och Android Auto.

Som standard finns klädsel i syntetisk läder, uppvärmda säten, taklucka och 18-tums lättmetallfälgar. Som tillval finns Head up-diplay, navigation med augmented reality, uppvärmd ratt och trådlös smartphone laddning. 

Bilen kommer med en mängd med förarhjälpmedel och säkerhetsfunktioner, inklusive automatisk nödbroms, system för döda vinkeln, parkeringsassistans (och en automatiskt parkeringsfunktion), adaptiva LED-strålkastare, adaptiv farthållare, avåkningsvarnare, surroundkamera, och ett system som kan hantera styrning och bromsar under 55 km/h. 

Nya C-Klass går att beställa i mars och kommer till Sverige i sommar. Priserna är ännu inte tillkännagivna. 

LÄS ÄVEN: Mercedes-Benz visar upp nya instegsmodellen

Mercedes-benz C-klass C180 C200 C300 C220d C300d
Effekt, hk 170 204 258 200 265
Vridmoment, Nm 250 300 400 440 550
Förbrukning l/100 6,2 6,3/6,6 6,6/7,0 4,9 5,0
0-100 km/h, sek 8,6 7,3/7,1 6,0/6,0 7,3 5,7
Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com