Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fem heta cabrioleter att glida runt med i sommar

Cabrioleter säljer som smör i sommarvärmen

Större
Stäng
  • Chevrolet Impala SS Cabriolet hos Autohallen i Grästorp.
    Chevrolet Impala SS Cabriolet hos Autohallen i Grästorp.
  • Chevrolet Impala SS Cabriolet hos Autohallen i Grästorp.

Det är sommar, och det betyder att du säkert vill åka runt i en nedcabbad bil med bra musik och trevliga vägar att köra på. Bytbil listar fem trevliga cabrioleter att lägga vantarna på. 

Det märks att samhället kanske är på väg att börja gå lite mer mot det normala. Tittar man på siffror hos Blocket så sälja i snitt mer än fyra av tio cabbar inom en vecka på Blocket. 

– Förra sommaren fick pandemin många att hålla hårdare i plånboken och inte köpa lika mycket med hjärtat. Fler höll också hårt i sina dyrgripar för att tillbringa sommaren tillsammans med dem. Inför årets semester går cabbarna åt i snabbare takt än vanligt vilket gör att det är ett bra läge för den som vill sälja, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.

För den som kan tänka sig att säga adjö till sin cabriolet är det säljläge. Medianpriserna på Blocket har stigit med elva procent sedan förra sommaren och ligger nu på 88 000 kronor.

Bland de mest klickade cabriolet-annonserna på Blocket är det såklart amerikanska Chevrolet som säljer snabbt, men lite oväntat, är det franska Peugeot som säljer snabbast. Inom en vecka så försvinner sex av tio annonser. 

Bland de privatsålda cabbarana är det Peugeot 307 som är populärast. Där försvinner 57 procent av alla inom en vecka, där medianpriset är 36 000 kronor. Den nästs snabbaste sålda modellen var Peugeot 206 där två procent förre såldes inom en vecka. Även Mazda MX-6 är populära. 

LÄS MER: Retro Porsche 911 – med upphottad motor

Bytbil har plockat ut fem cabrioleter som kan vara trevliga köra i sommar: 

Chevrolet Corvette C5 Cabriolet, åsmodell 2000:
En fin Corvette C5 med sex växlar och manuell låda, finns hos Ucars Exlucisve AB för 199 900 kronor. 

 

Chevrolet Impala SS Cabriolet årsmodell 1962:
En fin impala I mörkröd metallic och är fint skick. Den har både servostyrning och servobroms, stereo, samt 18-tums hjul i krom. Finns hos Autohallen i Grästorp för 525 000 kronor.  

 

Buick GS 400 Sport Coupé årsmodell 1969:
Tillverkades i enbart 6 356 exemplar och den här bilen importerades till Sverige 1970. Den har enbart körts 7 011 mil sedan ny. Säljs via Mels Garage för 360 000 kronor. 

 

Chevrolet Imapala Cabriolet årsmodell 1965:
Har allt som allt körts 16 000 mil och har en V8-motor på 194 hästkrafter  samt PG-automatlåda. Det är en elcab och den har stereo. Finns hos E&S Motor för 338 000 kronor. 

 

Cadillac Eldorado Biarritz årsmodell 1960:
En Eldorado som är i fint bruksskick. Den har bland annat skinnklädsel, farthållare, elsoffor, elhissar, automatiskt avbländning. Finns hos WOC Sales AB för 995 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: BMW visar upp nya BMW M4 Competition med tygtak

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com