Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Retro Porsche 911 – med upphottad motor

Var från början i en helt annan färg

En tjusig Porsche 911 som importerades till Sverige under 80-talet samt är omlackerad finns nu till försäljning via Bytbil.

Hos Bucketlist Cars AB finns en trevlig Porsche 911, årsmodell 1975 och säljs via Bytbil. Allt som allt har den körts 16 000 mil.

Den imponerades till Sverige 1982 och har mestadels körts i Boden-området. Från början var den silverfärgad men lackerades tidigt om till sin nuvarande trevliga vinröda färg. 

Enligt Bucketlist Cars är bilen i skapligt skick och är en modell som är på uppsving tack vare Saga Norén i deckarserien Bron. Visserligen avslutades serien 2018, men lockar fortfarande intressenter. Dock är den här bilen ett par årsmodeller tidigare.

LÄS MER: Video: Bytbil testar Ford Mustang 55

Porsche 911:an har en ny motor på 165 hästkrafter samt har en femväxlad manuell låda. Självklart har den bakhjulsdrift. Förut hade bilen en motor på 150 hästar, men då fanns det problem med pinnbultar som gängade ur. 

Vill man ha lite extra solljus finns en elektrisk sollucka, och den har även stereo. 

Bilen har nyligen servats med nya rämmar, nya stift, ny olja plus oljefilter, bränslefilter, bromsvätska och har även ett nytt batteri. Den är nybesiktigad utan anmärkning och utan rost. 

Är du intresserad av bilen finns den hos Buckelist Cars i Smedjebacken för 429 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Limousinen som körde VIP-gäster i USA

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com