Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Limousinen som körde VIP-gäster i USA

Lade ned 125 000 dollar för att göra om bilen

En Chevrolet Bel Air Limousine, årsmodell 1957 som hämtade VIP-gäster i USA, säljs via Bytbil. ”Den är så frän så att klockorna stannar” säger Leif-Ivan Karlsson på World of Classics Museum & Sales.

Hos World of Classics Museum & Sales finns en minst sagt annorlunda och unik bil: en riktigt läcker Chevrolet Bel Air Airport Limousine från 1957. Den har allt som allt körts 12 345 mil.

Det är en bil som har använts för att hämta VIP-gäster på flygplatser i USA. Bilen är påkostad med elhissar, shaved doorhandles och dörrar som går att öppnas genom fjärrstyrning. Bilen har även ett barbord med burkhållare och Dakotainstrument. 

Leif-Ivan Karlsson, som är grundare och CEO för World of Classics, berättar att under 50-talet byggde man om olika kombibilar till flygplatslimousiner. De skulle ha säten för att rymma många personer. Den har även speciallackering med eldflammor på som man ser endast ser i solljus. 

Limousinen har bland annat en egen bar.

– Bilen transporterades sedan till Minnesota där ett företag byggde om den till en retromodd. Man satte in moderna bromsar, ny AC, ny motor, och luftfjädring. Den skulle vara välfungerande. Man svetsade igen dörrarna och fixade till en ny anordning så att man kunde ta sig in. Man gjorde om så att bilen är en som en modern limousin. Man sitter längst med och baktill i bilen. På ena sidan finns en riktig bar, säger Leif-Ivan Karlsson. 

LÄS MER: Nu har du chansen att köpa Foppas unika Porsche

Man har lagt ned 125 000 dollar på att renovera och bygga om bilen. Bilen är i toppskick och är extremt intressant, menar Leif-Ivan Karlsson. 

Det var han själv som importerade bilen hem till Sverige eftersom han blev förälskad i den. Han hade tänkt att använda den för promotion, men han hinner tyvärr inte köra med den så ofta.  

– Intresset för bilen är enormt. När man kommer åkandes får man blickar efter sig. Man har inte sett eller kommer se något liknande i framtiden. Bilen är så frän att klockorna stannar, säger Leif-Ivan Karlsson och fortsätter: 

– När det kommer till försäljning gäller det att hitta rätt kund. Bilen skulle vara oslagbar ur ett reklamsyfte eftersom den väcker en sådan enorm uppmärksamhet. Den hade varit perfekt för ett företag som ska representera på ett eller annat sätt. 

Är man intresserad av bilen finns den hos World of Classic Museum & Sales i Tumba för 595 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Ytterst ovanlig Chevrolet Camaro SS RS – nyrenoverad

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com