Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då är DeLorean tillbaka – lanserar elbil

Lanseras senare i år

Större
Stäng
  • Deloreans elbil kommer lanseras senare i år. Foto: Delorean.
    Deloreans elbil kommer lanseras senare i år. Foto: Delorean.
  • Deloreans elbil kommer lanseras senare i år. Foto: Delorean.

DeLorean har visat upp den första bilden på sin kommande elbil, och har också avslöjat när det blir världspremiär för den.

Biltillverkaren DeLoran är mest känd för DMC-12 från 1980-talet och som medverkade i Tillbaka till framtiden. I februari kom en mystisk video från biltillverkaren Delorean, på en siluett av en bil som liknar den berömda modellen DMC-12.

Det visar sig att DeLorean kommer lansera en elbil senare i år. Nu har de både släppt den första teaserbilden på modellen, och ett datum för lanseringen av den.

Modellen kommer avtäckas den 18 augusti. Enligt amerikanska tidskriften Motor Authority kommer den inte kallas för DMC-12.

Räckvidd på över 48,2 mil 

Enligt uppgifter ska elbilen ha en räckvidd på över 48,2 mil och ha ett batteri som är större än 100 kWh, samt ha snabbladdning på cirka 150 kW. Bilen kommer ha minst två elmotorer eftersom den kommer ha fyrhjulsdrift.

Siluetten från teaserfilmen. Skärmdump: Youtube

Italdesign ansvarar för designen av den nya elbilen från DeLoran. Fordonet kommer ha ett chassi med en kolfiberkaross. Firman har också samarbetat med Williams Advanced Engineering för att utveckla en elbilsplattform. Plattformen kan ge en effekt på upp till 1 360 hästkrafter och en maximal räckvidd på 100 mil. Det har spekulerats i att den nya elbilen kommer basers på plattformen.

Bilen kommer antagligen kosta mellan 150 och 200 000 dollar, motsvarande 1,4 och 1,8 miljoner svenska kronor. Leveranserna förväntas starta någon gång nästa år.

 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com