Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tillbaka till framtiden – DeLorean som elbil

Mystisk teasevideo

Större
Stäng
  • Siluetten från teaserfilmen. Skärmdump: Youtube
    Siluetten från teaserfilmen. Skärmdump: Youtube
  • Siluetten från teaserfilmen. Skärmdump: Youtube

DeLorean har släppt en mystisk video på siluetten av deras kommande elbil som de tänker lansera senare i år.

DeLorean är nog mest känt för sin ikoniska modell DMC-12 från 80-talet. Modellen medverkade i Tillbaka till framtiden. Nu har den amerikanska biltillverkaren släppt en kryptisk teaserfilm där de visar siluetten av en bil som just liknar DMC-12.

Det visar sig att Delorean tänker lansera en elbil senare i år. Modellen kallas för Delorean EVolved, och har en måsvinge, en skulpterad motorhuv, ett upplyst V-emblem på grillen och ser ut lite som en modern version av DMC-12.

Amerikanska tidningen Carscoops rapporterar att bilen kommer designas av Italdesign och kommer tillverkas av DeLorean Motor Company. Bolaget ägs av Stephen Wynne, och har sitt högkvarter i Texas.

Några detaljer om specifikationer eller hur mycket bilen kommer kostar har inte avslöjats. Men du kan nog lita på att den kommer produceras i en begränsad upplaga.

Italdesign har samarbetat med Williams Advanced Engineering för att utveckla en modulär elbilsplattform. Den elektriska arkitekturen kan ge en effekt upp till 1 360 hästkrafter och ge en maximal räckvidd på 100 mil. Vi får se om plattformen används för DeLoreans kommande elbil.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com