Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mitsubishi kvar i Sverige – får ny importör

Satsar på laddhybrid och kompaktbil

Större
Stäng
  • Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Foto: Mitsubishi.
    Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Foto: Mitsubishi.
  • Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Foto: Mitsubishi.

Mitsubishi blir kvar i Sverige genom en ny importör och de kommer i inledningsskedet fokusera på två modeller: en laddhybrid och en kompaktbil.

Det har varit många turer om Mitsubishis vara eller icke vara i Europa. I somras kom ändå beskedet att den japanska biltillverkaren stannar kvar i Europa och Sverige.

Nu kommer dessutom Mitsubishi inleda en långsiktig satsning på den svenska marknaden tillsammans med K.W. Bruun Automotive som blir den nya importören.

Det betyder att i ett första skede kommer de fokusera på Mitsubishi Space Star, en kompakt stadsbil, samt nya laddhybriden Mitsubishi Eclipse Cross. Den har en elektrisk räckvidd på 4,5 mil.

På sikt ska det komma fler modeller till den svenska marknaden.

–  Mitsubishi är redan i dag ett välkänt bilmärke i Sverige och har ett fint rykte som ett prisvärt alternativ när det framför allt kommer till plug-in hybrider och elektrifiering. Vår förhoppning är att kunna bygga vidare på detta genom att i ett första skede lansera Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid men sedan även andra prisvärda modeller, säger Tobias Pettersson, VD för K.W. Bruun Automotive.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV har som sagt en elektrisk räckvidd på 4,5 mil enligt WLTP genom två elmotorer, en på framaxeln och på bakaxeln. Den kombineras med en 2,4-liters motor som tillsammans levererar en räckvidd på cirka 60 mil. De svenska priserna på modellen startar från 409 900 kronor.

Mitsubishi Space Star har i sin tur en 1,2-liters trecylindrig bensinmotor som ger 80 hästkrafter. Den kompletteras med av en steglös CVT-växellåda.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com