Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mitsubishi Eclipse Cross ännu en suv

Lägger sig i mitten av Mitsubishis modellprogram.

Mitsubishi utökar sitt suv-sortiment med mellanmodellen Eclipse Cross och lånar bakrutan från Honda Civic.

Företagsgruppen Mitsubishi är enorm. Bland alla banker och energibolag, verkstadsindustrier och kemiföretag finns visst också en biltillverkare någonstans långt ner i organisationsschemat, i princip försvinnande litet där den försvinner mellan alla fartygsvarv, gaffeltruckar och rymdraketer som konsortiet sysslar med.

Nu för tiden äger man inte ens hela biltillverkningen, utan har bara en liten post om 20 procent. Då har till och med Renault-Nissan ett större inflytande sedan de shoppade på sig en tredjedel av aktierna i höstas och då fick Mitsubishi Motors också den världskände managementmagnaten Carlos Ghosn som chef på köpet.

Förr i tiden fanns rader av spännande sportbilar i Mitsubishis modellprogram, men nu handlar det mest om suvar i olika storlekar och smaker, från lilla ASX till den ökensväljande Pajero, samt en och annan mindre bil som inte gör något vidare väsen av sig.

Och nu kommer en suv till. Mitsubishi Eclipse Cross täpper igen en lucka som vi inte kände till att den fanns. Formgivningen är ärtigare än vad vi har vant oss vid från Mitsubishi, med en sluttande baklucka och en spoiler som delar av bakrutan, precis som på den Honda Civic vi provkörde nyligen.

Mitsubishi

Vi trodde att Eclipse var en coupémodell.

Två motorer kommer att erbjudas: dels en 1,5-liters bensinturbo med steglös automatlåda, dels en 2,2-litersdiesel med åttaväxlad automat. Båda är fyrhjulsdrivna. Vi har inga som helst uppgifter om priser eller leveranstider i dagsläget.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com