Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanseras nya Mitsubishi ASX i Europa

Större
Stäng
  • Mitsubishi ASX lanseras i Europa 2023. Foto: Mitsubishi
    Mitsubishi ASX lanseras i Europa 2023. Foto: Mitsubishi
  • Mitsubishi ASX lanseras i Europa 2023. Foto: Mitsubishi

Mitsubishi har presenterat en ny generation av Mitsubishi ASX, men vi får vänta ett tag på att den lanseras i Europa.

I november förra året kom beskedet om att Mitsubishi gör en tvärvändning och stannar kvar både i Europa och Sverige. Samtidigt fick den en ny importör i form av K.W Bruun Automotive. Men den japanska biltillverkaren stoppade inte där.

I januari tillkännagavs det att Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in-Hybrid hade anlänt till de svenska återförsäljarna. Bland annat klarar laddhybriden av 4,5 mil på ren el.

Nu har Mitsubishi Europa presenterat nästa generation, den andra generationen Mitsubishi ASX. Den kommer ersätta den nuvarande generationen som har varit en av den japanska biltillverkarens mest framgångsrika modeller. Modellen lanserades 2010 i Europa.

Den nya generationen placerar sig i mitten av kompaktsuv-segmentet. Enligt Mitsubishi själva erbjuds modellen med teknik i framkant och flera motorval. Bland annat erbjuds ASX som laddhybrid och elhybrid. Dock har inga specifikationer presenterats. ASX blir den tredje laddhybriden efter Outlander Plug-In hybrid och Eclipse Cross Plug In Hybrid.

Modellen lanseras i Europa våren 2023.

– SUV-segmentet fortsätter att växa i populäritet i Europa, och i takt med att även plug-in hybrider blir allt mer eftertraktade så är vi dedikerade till att bygga vidare på vårt arv med nästa generation Mitsubishi ASX, säger Frank Krol, President och VD för Mitsubishi Motors Europa.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com