Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny Mitsubishi finns nu i Sverige – Så mycket kostar den

Har 1 500 kilo i dragvikt

Större
Stäng
  • Nu finns nya Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid i Sverige. Foto: Mitsubishi
    Nu finns nya Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid i Sverige. Foto: Mitsubishi
  • Nu finns nya Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid i Sverige. Foto: Mitsubishi

Nu har nya Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid anlänt till de svenska återförsäljarna. Laddhybriden klarar en räckvidd på 4,5 mil när den kör på ren el.

Efter många turer om att Mitsubishi skulle lämna Europa, kom beskedet att den japanska tillverkaren stannar kvar på kontinenten och även i Sverige. K.W. Bruun Automotive blev den nya importören. I inledningsskedet skulle fokus vara på två modeller: Mitsubishi Space Star, och Mitsubishi Eclipse Cross PHEV.

Nu har den sistnämnda anlänt till de svenska återförsäljarna. Nya Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid har en 2,4-liters bensinmotor på 98 hästkrafter som kombineras med två elektriska motorer, 60 kW fram, och 70 kW bak. Det betyder en systemeffekt på 202 hästkrafter och 332 Nm. På ren el har bilen en räckvidd på 4,5 mil enligt WLTP. Dessutom har den en dragvikt på 1 500 kilo.

Vid blandad körning är förbrukningen 2 liter/100 km, medan den elektriska förbrukningen är 24,2 kWh/100 km, och koldioxidutsläppet är 46 g. Med snabbladdning går det att ladda batteriet på cirka 25 minuter. Med AC 230V 10A går det på cirka sex timmar.

Just nu finns Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid med grundutrustningen Fleet, till lanseringspriset 409 900 kronor. Går man upp ett utrustningssteg, kostar Comfort från 449 900 kronor, och Buisness från 459 900 kronor.

Vill man i stället leasa bilen, kostar utrustningsnivån Fleet 5 699 kr/mån, Comfort finns till samma pris, medan Buisness kostar från 5 999 kr/mån.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com