Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mitsubishi-leveranser stoppas – redan nästa månad

Storsäljaren Outlander bland de stoppade modellerna

Mitsubishis uttåg ur Europa ser ut att komma snabbare än väntat.
Enligt Automotive News ska Mitsubishi sluta leverera tre suvar till Europa redan nästa månad.
Det handlar om Outlander, ASC och Eclipse Cross.

För två veckor sedan kom det dystra beskedet att Mitsubishi lämnar Europa. Det förkunnades då att biltillverkaren helt skulle satsa på Asien och att inga nya modeller ska lanseras i vår del av världen efter att dagens modellprogram gjort sitt.

Det presenterades då ingen faktiskt tidsram för när Mitsubishi skulle lämna Europa. Nu verkar detta ”hejdå” vara närmare än vad många trott.

Automotive News, som har pratat med en anonym uppgiftslämnare med god insyn i företaget, rapporterar att Mitsubishi ska sluta leverera tre suv-modeller redan i september. Modellerna i fråga är ASX, Eclipse Cross och Outlander. Just Mitsubishi Outlander är särskilt populär. Det var Europas mest sålda laddhybrid förra året och under de första sju månaderna i år registrerades 1854 Outlanders i Sverige, enligt Bil Sweden. Det är den 16:e mest sålda modellen i landet.

Enligt källan ska dock småbilen Space Star och pickupen L200 fortsatt säljas i Europa till slutet av 2021.

Vad är då anledningen till Mitsubishis hastiga lämnande, och varför just de populära suvarna? Automotives källa säger att Mitsubishi vill undvika de kostsamma anpassningar som behövs för att klara av de kommande utsläppsreglerna. Samtidigt medger källan att de kvarvarande modellerna inte kommer att räcka affärsmässigt för bilhandlarna.

– Utan suvarna finns det ingen business. Bilhandlare kan inte överleva på den lilla bilen och L200, säger källan.

Än så länge har Mitsubishi Europa inte kommenterat uppgifterna. Men det ska redan finnas en frustration då importörer endast ska ha getts ett tre dagars ”heads up” om beslutet att Mitsubishi lämnar kontinenten.

Sedan tidigare har Mitsubishi dock lovat att stödja kunderna i Europa med att fortsättningsvis serva och förse bilar som har sålts med reservdelar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com