Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Vändningen: Mitsubishi kan stanna kvar i Europa

Gav besked i somras att de skulle lämna Europa

I somras kom beskedet att Mitsubishi lämnar Europa, och kommer inte ersätta sina nuvarande modeller med nya generationer i regionen, men nu verkar det som att den japanska biltillverkaren har tänkt om.

För en tid sedan berättade Bytbil om att Mitsubishi tänkte dra sig ur den europeiska marknaden och fokusera på USA och marknaderna i sydöstra Asien. Nu kan en helomvändning vara på gång eftersom Mitsubishi kanske ändå stanna kvar i Europa. 

Enligt Financial Times, planerar Renault att bygga bilar för Mitsubishis räkning i Frankrike. Det är i så fall första gången sedan Mitsubishi sålde sin fabrik i Nederländerna 2012, som den japanska biltillverkaren producerar bilar i Europa igen. Dock är det inte första som alliansen mellan Nissan, Renault och Mitsubishi delar på tillverkningen i Europa. Renault bygger Nissan Micra, och även kommersiella skåpbilar åt dem i Frankrike. Fram tills nyligen byggde Nissan Renault Alaskan i Spanien.

LÄS MER: Nissan gör sig av med Mitsubishi?

Det var förra året som Mitsubishi meddelade att de skulle dra sig ut ur den europeiska marknaden i ett drag att minska sina finansiella förluster i regionen, samtidigt som det var en reviderad global strategi för alliansen mellan Nissan, Renault och Mitsubishi, där de skulle fokusera på mer lönsamma marknader och antingen minska sin närvaro, eller helt enkelt lämna marknader där de kämpade med att vara lönsamma. 

Om Mitsubishi bestämmer sig för att stanna i Europa, kan det innebära att de kommer sälja den nydesignade Mitsubishi Outlander på vår kontinent. Den nuvarande versionen var en framgångsrik laddhybrid i Europa. Den bästsäljande modellen i Europa för Mitsubishis räkning är Space Star, som sålde 35 660 fordon förra året. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com