Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes minskar kraftigt antalet tillval till sina modeller

Större
Stäng
  • Mercedes S-klass. Foto: Mercedes.
    Mercedes S-klass. Foto: Mercedes.
  • Mercedes S-klass. Foto: Mercedes.

Mercedes-Benz har länge erbjudet en uppsjö med tillval och alternativ till sina modeller, allt för att täcka fler marknader i världen. Men nu är det slut med det eftersom den tyska biltillverkaren kommer kraftigt minska antalet konfigurationer. 

Mercedes-Benz har tidigare erbjudit ett stor utbud av modellvarianter, tillval och alternativ i deras strävan att täcka fler marknader. Exempelvis har man i USA kunnat välja mellan 100 olika versioner, inklusive olika varianter på motorer och karosser. Men nu är det slut med det, rapporterar Automotive News.

I sommar kommer S-Klass börja säljas och då kommer den enbart erbjudas med tre olika paket: Luxury Line, AMG Line och Executive Line. Det kan jämföras med nio olika paket som finns till den nuvarande generationen.

LÄS MER: Nya bilder på Mercedes-Benz EQS

Allt som allt kommer nya S-klass ha 86 procent färre konfigurationer menar Mercedes. Flera alternativ samlas nu istället i olika paketen. Mercedes menar att det kommer hjälpa kunderna, återförsäljarna och fabrikerna, samtidigt som för många alternativ kan ha nackdelar eftersom kunderna kan bli överväldigade, samtidigt som lagerhanteringen blir dyr och komplicerad för återförsäljare. 

I USA kommer dessutom den tyska biltillverkaren banta ner sin bilpark och sluta sälja sju av sina modeller på den amerikanska marknaden. Bytbil har tidigare skrivit om att Mercedes elbilssatsning har gjort att de planerar att revidera sin bilpark, och detta kan vara en bidragande orsak till beslutet i USA.

LÄS ÄVEN: Officiell: nya Mercedes-Benz C-Klass

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com