Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin DB11 får V8 från AMG

Blir inte särskilt slö för det.

Hittills har Aston Martin bara erbjudit sin DB11 med V12-motor. Men nu kommer ett smidigare alternativ.

Äntligen har Aston Martins samarbete med Mercedes-AMG burit frukt. Nu kommer nämligen märkets bröd-och-smör-modell DB11 med den dubbelturboladdade fyralitersåttan från AMG, samma maskin som finns i de flesta av tyskarnas galna raketer.

I Aston Martin DB11 V8 levererar maskinen 510 hästkrafter, ett av de mer modesta effektuttagen vi sett från V8:an. Men vill man ha mer finns förstås V12:an som pumpar ur sig drygt 600 hästkrafter.

Men särskilt mycket långsammare blir inte den klenare versionen, för med åtta cylindrar blir DB11 hela 115 kilo lättare. Sprinten till 100 km/h klaras på fyra sekunder blankt. Dessutom hamnar motorns tyngdpunkt lägre och längre bak, så den ska vara bättre att svänga med också.

James Lipman/Bentley

Ungefär som Bentley Continental GT V8.

För att passa den ändrade motorkaraktären har också fjädring och stötdämpare anpassats (även om Aston Martin inte säger hur) och utseendet har piffats till med nya fälgar, mörkare strålkastarhus och färre luftutsläpp i huven.

Priset? Någonstans runt två miljoner, billigare än V12-modellen som går på 2,5. Den officiella premiären kommer att äga rum på Goodwood Festival of Speed som går av stapeln i södra England i helgen och de första kunderna kommer att få sina bilar senare under hösten.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com