Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin DB11 tappar taket

Volante-versionen lockar med frisk luft

Åtta lager tyg i suffletten lovar tystnad i Aston Martins senaste Volantevariant. Under huven finns en V8 från Mercedes-AMG.

När den anrika brittiska sportbilstillverkaren Aston Martin i fjol presenterade sin sportcoupé DB11 skrevs ett nytt kapitel i fabrikens historia. För första gången på många år hade man en tagit fram en helt ny motor, en turboladdad V12-maskin. Sedan kom DB11 med ännu ett motoralternativ i somras, en V8 från Mercedes-AMG.

Nu kommer den där V8:an också i en öppen variant. Aston Martin DB11 Volante har skippat plåttaket till förmån för en fällbar tygtrasa. Nåja, det är ingen vanlig Wettextopp utan åtta lager av olika material som ska stå emot omvärldens oljud, väder och vind. Dessutom ska effektivare förpackningsteknik av den hopvikta suffletten öka det tillgängliga utrymmet i skuffen, jämfört med föregångaren DB9 Volante.

Aston Martin

Som såg rätt najs ut den med.

Precis som coupémodellen har Volantevarianten 510 hästkrafter som når ner till asfalten genom en åttaväxlad automatlåda och i baksätet finns Isofixfästen för bilbarnstolarna, så kom inte och säg att Aston Martin inte tar hand om hela familjen. Men det kan bli komplicerat att få med både barnen och barnvagnen, förstås.

De första leveranserna av Aston Martin DB11 Volante är planerade till början av 2018 och priserna kommer att starta på en bit ovanför två miljoner kronor.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com