Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Avslöjad: Här är Aston Martin DB11

Brittiska vrålåket läckt i förtid

En ny generation av brittisk lyx.
På Genévesalongen kommer Aston Martin att visa upp nya DB11.
Men nån hann före och nu har bilder på ersättaren till DB9 läckt ut på nätet.

Det är en stor och viktig modellansering. DB11 ska ersätta den mycket framgångsrika DB9 som efter tolv långa år ska pensioneras. Den officiella presentationen kommer att ske på Genévesalongen som drar igång tisdagen den 1 mars – men redan nu får vi se hur bilen ser ut. Detta efter att sajten Carscoops publicerat bilder.

Så vad kan vi se? Jo, att DB11, precis som spionbilder avslöjat, inspirerats kraftigt av Aston Martins koncept DBX samt hyllningsbilen CC100. Därtill känns en hel del igen från den bil som var med i James Bond-filmen ”Spectre” Och vi ser även att bilen blivit mer av en fastback än en coupé.

Nya DB11 kommer att vara mer än en ny modell för Aston Martin. Nej, det är den första bilen i den helt nya modelloffensiven och tillverkaren har beskrivit det som att man nu går in i en ny era.
Sedan tidigare vet vi att vid lansering så kommer DB11:an att ha en nyutvecklad 5,2-liters V12 under huven. Det är förvisso en mindre maskin än den som sitter i DB9 – men räkna med att den genererar mer kusar än de 540 som DB9 GT har. Räkna även med att alla typer av prestandasiffror, från acceleration till bränsleförbrukning kommer att vara rejält förbättrade jämfört med den utgående bilen.
Officiell presentation med alla siffror blir det nu i veckan, men i väntan på det – kolla in de läckta bilderna på bilen här.

Foto: Twitter/Carscoops

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com