Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Maybach firar 100 år – hintar om en ny S-klass med V12-motor

Visades diskret upp

Större
Stäng
  • Foto: Daimler
    Foto: Daimler
  • Foto: Daimler
    Foto: Daimler
  • Foto: Daimler
  • Foto: Daimler
  • Foto: Daimler
  • Foto: Daimler

I samband med att Maybach firar ett århundrade, verkar det som att Mercedes samtidigt visade upp en kommande S-klass, och den verkar få en V12-motor. 

Om en biltillverkare firar hundra år, vad gör man då? Man uppmärksammar detta såklart. Dock har Motor 1 noterat en sak som Mercedes-Benz gjorde när de firade att Maybach blivit ett århundrade. Då visade de nämligen en bild på en extra lång  S-klass, Z223 (som är kodnamnet för Maybach version av S-klass), och det är en detalj som sticker ut, nämligen V12 symbolen. 

Mercedes har sedan tidigare bekräftat att de behåller V12-motorerna för den senaste generationen av S-klass, och vad det verkar som, lever de upp till sitt löfte med en Maybach med en stor motor. Dock framkommer det inte några detaljer, men Maybach S-klass förväntas ha en sexliters V12-motor med dubbelturbo. Den kommer antagligen heta S650 eller S680 för att visa att den har mer än 600 hästkrafter, och kommer antagligen för första gången ha fyrhjulsdrift, snarare än bakhjulsdrift. 

LÄS MER: Försäljningen hos BMW och Mercedes gasar på

Enligt uppgifter så kommer AMG S 65 ersättas av en laddhybrid med V8-motor, så det  betyder att Maybach kommer vara den enda versionen av S-klass som kommer ha en V12-motor. Den kommer konkurrera mot monster såsom Bentley Flying Spur W12, och Rolls-Royce Ghost. Audi verkar jobba på en W12 driven A8 Horoch, samtidigt som BMW har M760i med V12-motor. 

Om en ny Maybach S-klass Pullman (limousine) är på gång, så kommer den få en ståtlig motor, men Maybach GLS kommer dock inte få en V12. Sedan får vi även se om EQS, som lanseras senare idag, får en Maybach-stämpel senare i framtiden.

LÄS ÄVEN: Så mycket kostar nya Mercedes-Benz C-klass i Sverige

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com