Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar nya Mercedes-Benz C-klass i Sverige

Börjar levereras i sommar

Större
Stäng
  • Foto: Daimler
    Foto: Daimler
  • Foto: Daimler

Nu har de svenska priserna för nya Mercedes C-klass presenteras. De går nu att beställa och börjar levereras i sommar.

För en tid sedan berättade Bytbil om att Mercedes lanserat nya C-klass, som bland annat kommer erbjudas som mildhybrid och har en toppfart på 250 km/h. Inuti har den en stor mediaskärm och senaste versionen av infotainmentsystemet MBUX. Nu har de svenska priserna presenterats.

I basutförandet är bilen exempelvis utrustad med fingeravtrycksläsare som ser till att alla inställningar görs för just den aktuelle föraren. Även dödvinkelvarnare, LED-strålkastare med automatiska helljus, och parkeringspaket är standard. 

Från början går bilen att beställa med två olika motoralternativ med diesel, samt två bensinalternativ, i sedanutförande. Bensinalternativen går även att få med fyrhjulsdrift. Kombivarianten finns med samma dieselalternativ, men enbart en bensinmotor. Alla alternativ är mildhybrider med 48-volts elsystem. 

LÄS MER: Nya SL ersätter Mercedes-Benz AMG GT Roadster

Den bensindrivna C200 Sedan SE-Edition har 204 hästkrafter och bränsleförbrukningen är på 6,6 – 7,5 l/100 km under blandad körning. Den har lägst pris med 399 900 kronor i sedanutförande, medan kombin kostar 409 900 kronor. 

Lägst förbrukning har dieselvarianten C 220 d SE-Edition med 200 hästkrafter och har 4,9 – 5,6 l/100 km i bränsleförbrukning. Den kostar från 414 900 som sedan och 424 900 som kombi. Den kraftfullaste versionen, C 300 d, har 265 hästar och en förbrukning på 5.0 – 5,6 l/100 km och kostar från 509 900 kronor.

Bilarna går att beställa från och med nu och de första fordonen levereras i sommar. Då släpps även versioner med bland annat laddhybrider.

LÄS ÄVEN: Så blir Mercedes AMG:s framtid

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com