Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar nya Mercedes-Benz C-klass i Sverige

Börjar levereras i sommar

Större
Stäng
  • Foto: Daimler
    Foto: Daimler
  • Foto: Daimler

Nu har de svenska priserna för nya Mercedes C-klass presenteras. De går nu att beställa och börjar levereras i sommar.

För en tid sedan berättade Bytbil om att Mercedes lanserat nya C-klass, som bland annat kommer erbjudas som mildhybrid och har en toppfart på 250 km/h. Inuti har den en stor mediaskärm och senaste versionen av infotainmentsystemet MBUX. Nu har de svenska priserna presenterats.

I basutförandet är bilen exempelvis utrustad med fingeravtrycksläsare som ser till att alla inställningar görs för just den aktuelle föraren. Även dödvinkelvarnare, LED-strålkastare med automatiska helljus, och parkeringspaket är standard. 

Från början går bilen att beställa med två olika motoralternativ med diesel, samt två bensinalternativ, i sedanutförande. Bensinalternativen går även att få med fyrhjulsdrift. Kombivarianten finns med samma dieselalternativ, men enbart en bensinmotor. Alla alternativ är mildhybrider med 48-volts elsystem. 

LÄS MER: Nya SL ersätter Mercedes-Benz AMG GT Roadster

Den bensindrivna C200 Sedan SE-Edition har 204 hästkrafter och bränsleförbrukningen är på 6,6 – 7,5 l/100 km under blandad körning. Den har lägst pris med 399 900 kronor i sedanutförande, medan kombin kostar 409 900 kronor. 

Lägst förbrukning har dieselvarianten C 220 d SE-Edition med 200 hästkrafter och har 4,9 – 5,6 l/100 km i bränsleförbrukning. Den kostar från 414 900 som sedan och 424 900 som kombi. Den kraftfullaste versionen, C 300 d, har 265 hästar och en förbrukning på 5.0 – 5,6 l/100 km och kostar från 509 900 kronor.

Bilarna går att beställa från och med nu och de första fordonen levereras i sommar. Då släpps även versioner med bland annat laddhybrider.

LÄS ÄVEN: Så blir Mercedes AMG:s framtid

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com