Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Försäljningen hos BMW och Mercedes gasar på

Säljrekord hos BMW

Större
Stäng
  • Foto: Daimler/ BMW
    Foto: Daimler/ BMW
  • Foto: Daimler/ BMW

Efter ett tufft år så har nu siffrorna gått från rött till grönt för både BMW och Mercedes. De har ökar sin försäljning ordentlig under det första kvartalet i år. 

Ett år med pandemin, ett väldigt tufft år för bilindustrin, och så även för BMW och Mercedes. Men nu verkar det ha vänt, ordentligt. 

De båda biltillverkarna har levererat sina kvartalsrapporter, och det är trevliga siffror för både BMW och Mercedes. Efterfrågan från Kina verkar fullkomligt ha exploderat. Dessutom ökar försäljningen av både laddhybrider och elbilar. 

Försäljningen av bilar från BMW, Mini, och Rolls-Royce ökade med mer än en tredjedel jämfört med samma period förra året. Allt som allt såldes 636 606 fordon, vilket är det bästa första kvartalet någonsin. Leveranserna till Kina mer än dubblerades. Senare i år kommer dessutom den elektriska suven iX och även i4. BMW är på väg att leverera mer än 100 000 renodlade elbilar till kunder i år. Modellerna som sålde bäst var BMW X3 och BMW X5

Mercedes-märket ökade försäljningen med 22 procent, till 581 270 bilar, och Daimler som helhet ökade leveranserna till Kina med 60 procent. Mercedes har fått runt 200 000 beställningar på sin helelektriska EQA, och ska lansera tre ytterligare elbilar i år, och det startar med EQS, som lanseras inom kort. Totalt sett så stod laddbara bilar (renodlade elbilar och laddhybrider) för tio procent av försäljningen. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com