Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes-Benz: Laddbilar ska stå för hälften av försäljningen 2030

Större
Stäng
  • Mercedes EQS. Foto: Daimler/Mercedes-Benz
    Mercedes EQS. Foto: Daimler/Mercedes-Benz
  • Mercedes EQS. Foto: Daimler/Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har som målsättning att elbilar och laddhybrider ska stå för hälften av den tyska biltillverkarens försäljning 2030. De kommer dessutom bygga sina elbilar runtom i världen. 

Mercedes-Benz avslöjade under en pressbrefing att de har beslutat vilka anläggningar i Tyskland, USA och Kina som ska tillverka deras nya elbilar. Den nya generationen elbilar ska utmana Tesla om att bli det ledande elbilsmärket. Det var i början av oktober som de berättade om sina planer för framtiden, och nu är det dags att verkställa dem.

Mercedes nya elbilar kommer byggas i samma fabriker som deras hybrid-, bensin- och dieselmodeller. Laddhybrider och elbilar ska stå för hälften av dess försäljning 2030, ett liknande mål som Volvo har, men de ska genomföra målet till 2025, och dessutom ska elbilar stå för hälften av försäljningen, och resten ska vara hybrider.  

Mercedes- Benz EQS, en rival till Tesla Model S, kommer tas i produktion i Sindelfingen, Tyskland, under första halvåret nästa år. 

LÄS MER: Konceptet Mercedes-Benz EQC 4×4² – en bil av ytterligheter

Kompaktsuven EQA kommer att byggas i Peking, Kina, med början av bästa år och har redan börjat byggas i Rastatt, Tyskland. EQB startar produktionen i Peking och Kecskemet, Ungern under nästa år. EQC byggs redan i Bremen, Tyskland, och Peking, samma fabriker där EQE kommer att byggas i, från och med nästa år. 

EQS och EQE SUV kommer att byggas i Vanace, Alabama med start 2022. 

Dessutom kommer Mercedes producera batterisystem till dess elbilar i Tyskland, Polen, Peking och Vance. 

LÄS ÄVEN: Laddhybriderna räddar Mercedes-Benz

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com