Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes visar upp interiören på kommande flaggskeppet

Visas upp i sin helhet i april

Större
Stäng
  • Foto: Daimler
    Foto: Daimler
  • Foto: Daimler

Mercedes har tidigare visat upp sin nya ”Hyperscreen” som ska användas i Mercedes kommande flaggskepp, och även hur den ser ut i profil. Nu bjuder den tyska biljätten på bilder på hur interiören ser ut. 

Bytbil har tidigare skrivit om Mercedes-Benz kommande flaggskepp, EQS. Bland annat har den tyska biltillverkaren visat upp bilen i profil, även om de har gjort sitt bästa för att försöka visa upp så lite som möjligt. Mercedes har även visat upp den enorma skärmen, ”Hyperscreen”, en 56-tumsskärm med tre kontrollzoner, inklusive en för passageraren och har sju olika profiler. Den täcker hela framdelen av kupén.

Nu har skärmen visats upp i en kontext, och Merca har dessutom bjudit oss på bilder på interiören i sin helhet. Dessutom har de uppgett några nya detaljer om bilens design, samt några nya specifikationer. 

Instrumentbrädan flyter in i dörrpanelen, såsom den vore i ett enda stycke. Vid sidorna av instrumentpanelen finns metalltubsliknande luftventiler, med de centrala luftventilerna är placerade ovanför pekskärmen. Det känns som att Mercedes har en annan approach jämfört med Tesla. 

EQS har ingen kardantunnel eller växellåda, så Mercedes har skapat några praktiska förpackningslösningar, inklusive en stor och öppen behållare under mittkonsolen. Sätena är klädda i läder. 

Hyperscreen-infotainmentsystemet har åtta CPU-kärnor, 24 GB i ramminne och 12 ställdon under pekskärmen för att ge små vibrationer när ett finger nubbar pekskärmen. Inuti EQS finns det upp till 350 sensorer som övervakar olika funktioner, fordonets omgivning och passagerarna, inklusive både kroppsrörelser och när någon talar. EQS kommer även ha over the air-uppdateringar under fordonets livscykel. 

Bilen kommer ha ett surroundljudsystem med 15 högtalare och 710 watt. 

Aerodynamiskt så genererar EQS extremt lite luftmotstånd med en kupéliknande taklinje, och en slät karossdesign utan skarpa linjer eller veck. Bilen baseras på den nya modulära EVA-plattformen och kommer drivas av en rad med litiumjonbatteripaket, där den värsta versionen kommer vara 108 kWh. EQS kommer ha en räckvidd på mer än 700 kilometer, enligt WLTP. Bilen kommer ha tre ljudprofiler. Silver Waves och Vivid Flux. Roaring Pulse, kommer som en OTA-uppdatering och ska påminna om kraftfulla motorer. 

Mercedes EQS visas upp 15 april och kommer lanseras i Europa i augusti.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com